Comfort zone

Zdravi avokadovi muffini

22/02/2016

Današnji ponedeljek ni bil prav običajen ponedeljek. Bolezen se še ni poslovila in ostala sem doma. Običajno vsa slaba počutja in bolezni oddelam in gredo mimo mene, tokrat pa mi telo sporoča, da potrebujem počitek. In sem si ga vzela. Zakaj pa ne? Ampak nekako nisem oseba, ki bi cel dan preležala ob branju knjige in gledanju filmov. Tega preprosto ne morem, zato sem se lotila peke zdravih muffinov. To mi že ne more škodovati, saj se ob tem sproščam in noro uživam. Receptov za muffine nisem iskala po Googlu ali kuharskih blogih, pač pa sem se jih lotila po principu “skupaj namečem, kar imam pač trenutno doma”.

Eva Ahačevčič Zdrava prehrana Lepota Muffin Avokado 3

Zmešala sem suhe sestavine: chia semena, lanena semena, psylium prašek, kokosovo moko, mlete orehe, goji jagode in temno čokolado.

Eva Ahačevčič Zdrava prehrana Lepota Muffin Avokado 2

Stresla sem jih v multipraktik in jim dodala še mokre sestavine: polovico sojine smetane, eno jajce in polovico avokada.  Vse skupaj sem zmešala v gladko zmes in z njo napolnila papirnate lončke v pekaču za muffine. Pekla sem jih približno 20 minut na 180°C.

Eva Ahačevčič Zdrava prehrana Lepota Muffin Avokado 1

Rezultat? Odličnih osem muffinov, ki v sebi skrivajo samo zdravje. Jasno, da niso pretirano sladki, ampak to niti ni bil moj namen. Še vedno pa so zahvaljujoč čokoladnim koščkom, kokosovi moki in goji jagodam nevsiljivo sladkastega okusa in zares dobra sladica.

Sporočite, kako so všeč vam in … dober tek! 🙂

You Might Also Like