Comfort zone

Valentinov vikend: Obisk Trsta ali Za vas pripravljam nekaj novega

14/02/2016

V zadnjih nekaj dneh se vam nisem prav veliko javljala. Preprosto imam eno gužvasto obdobje, kar mi sicer zelo paše. Všeč mi je, ko se dogaja. Ko je veliko dela v službi, ko me po službi čaka trening in po njem obveznosti, ki jih imam kot blogerka za Sportino ali stilistka, morda pa je večerni termin rezerviran za kakšen družabni dogodek. Super je! Obožujem aktivno življenje, pa čeprav zaradi njega kdaj čisto premalo spim.

IMG_1614 (2)

Fino je tudi, ker me pri vsem tem podpira tudi moj Darjan. Če mu ob njegovem poslu čas le dopušča, gre z mano na družabni dogodek, mi svetuje pri delovnih izzivih in mi pomaga, kadar je le mogoče. Seveda si ob vsem delu vzameva čas tudi za naju. Tako sva si v petek ogledala predstavo v SNG Drami, soboto pa sva namenila izletu v Trst. Seveda je imel tudi ta malenkostni pridih poslovnega, a o tem malo pozneje.

IMG_1626 (2)

Ko si želiva oddahniti, se najraje odpraviva na izlet. Ob koncu leta sva dan preživela v Gradcu, prejšnji vikend sva obiskala Zagreb (no, tja sva šla predvsem zaradi Ikee, saj sva ravno v prenovi stanovanja in bližajoči selitvi, ampak tam, razen seta krožnikov, nisva našla nič …), pogosto obiščeva slovensko obalo in Trst. Ko sva prišla, sva se najprej sprehodila po mestu. Vreme se je menjavalo, med sončnim in vetrovnim, prijetnim in ledeno hladnim. Rada se usedeva na klopco ob morju ali v parku in se naužijeva vitamina “Sea” in D.

IMG_1628 (2)

Darjana ob obisku Trsta vedno premami dišeča italijanska pica, tako da mu dva koščka med sprehodom niti včeraj ušla.

IMG_1726 (2)

Kot sem že omenila, sva ravno v zaključni fazi opremljanja stanovanja. Zato veliko pozornosti namenjava dekorativnim elementom. Še vedno nama manjka tudi postelja. Preprosto nama ni nič všeč. In potem se je zgodil čudež. Med pohajanjem po Trstu sva zagledala trgovinico s pohištvom in v njej našla cel kup malenkosti, ki so naju navdušile. Doživela sva ljubezen na prvi pogled z belo oblazinjeno posteljo, všeč pa so nama bile tudi razne omarice, razkošno ogledalo in retro lučke. Najino stanovanje je namreč minimalistično in moderno, toplino in domačnost pa mu želiva vdahniti z izbranimi kosi starinskega izgleda. Italijani imajo okus in mislim, da bova našo sosedo v naslednjih tednih še obiskala.

IMG_1668 (2)

Medtem se je Darjanova pizza polegla, posijal je močan sonček … Popoln trenutek za kavico. Pred nama se je naslikala prečudovita kavarnica Adoro, ki naju je navdušila tako z izvrstnim esspresom kot tudi z interierjem. Tudi v njej sva našla navdih za opremljanje najinega gnezdeca. Mi je žal, da nisem interierja poslikala in bi vam ga lahko pokazala. Pa drugič …

IMG_1698 (2)IMG_1706 (2) IMG_1707 (2)

Nato pa je sledilo tisto, zaradi česar sva se v prvi vrsti odločila za obisk Trsta. Za vas namreč pripravljam nekaj novega. Pričela sem z uresničevanjem svojih dolgoletnih želja in se lotila projekta, ki zame pripravlja ogromen izziv. Nimam pojma, kako bo vse skupaj na koncu izpadlo, ampak ne upam si niti dvomiti, da bo rezultat slab. Ne bom še izdala, za kaj se pravzaprav gre. Z vami zaenkrat delim le nekaj fotografij v kreativni fazi, kjer sem s pomočjo Laure iz trgovine Emporio izbirala blago.

IMG_1715 (2)IMG_1719 (2)

Po zares prijetnem dnevu in uspešnem nakupovalnem pohodu sva si z Darjanom zaželela osvežitve. Ustavila sva se v trgovinici z bio prehrano. Kupila sva si nekaj zdravih prigrizkov, Darjan si je privoščil brezglutensko različico piva, jaz pa grenivkin sok ter si pripravila romantičen pred-valentinov večer kar na prostem. Malo sva smešna, a ne? Pa kaj potem … 🙂

IMG_20160214_101853

To je bil v osnovi najin Valentinov vikend. Danes zjutraj sva si privoščila še malo razvajanja in cartanja, ker sem se morala pred svojim bodočim možem pohvaliti z novim perilom Lisca, dan pa preživela kot vsako drugo nedeljo … z družino. Nama so ti komercialni prazniki namreč “malo brez veze” 🙂 🙂 🙂 Kako si ga preživel/a ti, draga/i bralec/ka?

You Might Also Like