Comfort zone

P.S. Dojenček bo kmalu tukaj: Prvi nakupi

04/08/2017

“Pišeš o nosečniških stajlingih, radostih in tegobah, nič pa ne izvemo o tem, kaj sploh pričakuješ, kakšno sobico bo imel tvoj otročiček, kje nakupuješ oblačilca zanj, kakšno posteljico in voziček si izbrala,” so sladki očitki, ki jih vedno pogosteje dobivam na zasebna sporočila na Instagramu in Facebooku. Imate prav! Nisem hotela prehitro tečnariti s tovrstnimi tematikami, saj je pred nami še dolga pot, še mnogo vsebin in z veseljem bom s teboj delila tudi utrinke, ki se bodo dogajali za vrati otroške sobice. Teh vrat zagotovo ne bom čisto zaprla pred teboj, ki me tako lepo spremljaš in podpiraš v nosečnosti, ki je včasih res naporno obdobje. Neizmerno sem vam hvaležna za vso tvojo podporo v tem času. HVALA!

No, današnja objava naj bo zgolj uvod v vse to, kar še prihaja na Love, Eva. Boš videla, zelo kmalu bo blog postal precej otročje barvit in nagajiv. Pred kratkim sem se s svojo Fabio Monte Carlo namreč podala po nakupih, predvsem reči za v otroško sobico. Že nekaj časa spremljam ponudbo trgovine Mali zakladi in, še preden sem zanosila, sem bila nad njihovimi izdelki navdušena. Čeprav bi lahko vse reči naročila preko spleta, sem se dogovorila za osebni prevzem pri njih in med izbiranjem izdelkov posnela še nekaj fotografij kot spomin na ta pomemben dan. Pomemben dan? Verjemi mi, nosečki je vsak dan, ki ga nameni tovrstnim rečem noro pomemben in nepozaben. Imela bi VSE! Ko takole prvič kupujem za otročička in ne vem, kakšen bo pravzaprav prišel ven – ne po velikosti, ne karakterno – imam občutek, da moram biti pripravljena na vse možne scenarije. Seveda imam tudi jaz, kot najbrž vse hormonsko neuravnovešene bodoče mamice, tudi jaz ob sebi moža, ki me malce tepe po prstih in me ustavi, ko ima občutek, da grem predaleč in da vsega v tej fazi res ne potrebujeva. Ima prav. Otrokovo sobico lahko dopolnjujeva in okrašujeva sproti, pomembno pa je, da so v njej osnovne reči, kot sta posteljica in previjalna komoda, v prvi fazi so tukaj še voziček, banjica, različne pleničke, oblekice in reči za nego otroka. No, že tega je ogromno!

Celotnega nakupa ti danes še ne bom razkrila, čeprav že komaj čakam, da sobica dobi končno obliko in ti bom lahko pokazala nekaj svojih najljubših izdelkov (ki, upam, da bodo prijali tudi mojemu malemu zakladku). Izbrala sem že voziček znamke Nuna, ki me je navdušil zaradi številnih lastnosti. Verjemi mi, da je tako fajn, da mu bom v naslednjih tednih namenila celotno objavo. Prav vesela sem, da sem ga našla!

Potem pa so tukaj še gnezdeca. Morda to res ni nekaj najbolj nujnega, glede na to, da nas je večina zrasla brez gnezdec, a mimo tega izdelka v ponudbi Malih zakladov preprosto nisem mogla. Gnezdece znamke Sleepyhead je multifunkcionalno ležišče, v katerem se dojenček počuti varno kot v maternici, saj mu nudi oporo, udobje in zaščito pri spanju v otroški posteljici ali na drugi večji spalni površini. Večnamenskost gnezdeca omogoča, da se ga uporablja tudi kot podlogo za previjanje doma ali na poti, za crkljanje, za počitek doma ali na obisku in kot igralno površino za dojenčka, obrnjenega na hrbet ali na trebušček. Na gnezdece lahko namreč pripnemo igralni lok z igračkami, zaradi česar se dojenček v svoji coni udobja še bolj zabava. No, tako, zaupam ti lahko, da sem s seboj vzela črno-belo gnezdece Mod Pod in dodatno prevleko z ilustracijami Mrs. Mighetto Lovely Day. Prevleke za gnezdece so, namreč, snemljive in pralne, sicer pa izdelane iz vrhunskih in dojenčkom prijaznih materialov, ki stoodstotno dihajo, so hipoalergena in popolnoma varna, brez vsakršnih škodljivih substanc.

Kar se tiče dekoriranja sobice, sem malo v precepu. Imela bi prelepe okrasne svetilke, šotor, ki nekako ustvari meni ljubo skandinavsko atmosfero, cel kup lepih okrasnih blazin, odejic in preprog, a večji del tovrstnih nakupov moram še opraviti oz se odločiti, kaj točno kupiti že sedaj in s čim še malo počakati. Zaenkrat vem le to, da se bo otročiček zbujal v objemu neskončno nežne in mehke plišaste žirafice Little G. Totalno kjut!

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like