Comfort zone

Pozdrav z morja

13/07/2017

V kolikor me spremljaš na Instagramu, potem veš, da sem se v ponedeljek vrnila iz poletnih počitnic. Z Darjanom sva – ponovno – čudovitih 14 dni preživela v Splitu. Letos sva se na dopust odpravila čisto v začetku sezone, dober mesec prej kot sicer, saj si ne želim v devetem mesecu nosečnosti tvegati in biti tako daleč od doma, čeprav potihem upam, da se s ponedeljkom še nisem čisto poslovila od morja v letošnjem poletju in se bova z Darjanom vsaj kak vikend še odpravila nekam bližje čofotat in poležavat na plaži. Resnično sem uživala na morju. Mislim, da mi je letos ta oddih sedel bolj kot kdajkoli poprej. V vodi sem se počutila lažja, noge so mi zaradi plavanja manj zatekale, trebušček se je zdel manjši. Če bi lahko, bi šla plavat čisto vsak dan do konca nosečnosti. Pa tudi sicer sva letos ta dopust vzela kot pravi oddih, preden se začne novo poglavje v najinih življenjih. Bila sva dolgo pokonci, se sprehajala po mestu, dolgo sva spala in uživala v lahki,  poletni hrani. Resnično sem vesela, da sva kljub mojemu osmemu mesecu nosečnosti vsak dan prehodila po 7 ali 8 km, dan začela s sveže iztisnjenimi zelenjavno-sadnimi sokovi, na plaži pa sva se namesto z nezdravimi snacki razvajala s sočno lubenico. Čeprav imam – logično – v tem trenutku daleč največ kilogramov v svojem življenju, se po tem dopustu počutim prav prečiščeno in zdravo. Krasen občutek! 🙂

Na dopust sva se sicer odpravila z mojim novim jeklenim konjičkom – Škodo Fabio Monte Carlo in šla nekajkrat na plažo z njo, sicer pa sva se po Splitu raje prevažala z Vespo, saj je mesto v tem času res natrpano z avtomobili, iskanje parkirnih mest pa prava mala nočna mora. Najraje hodiva na plažo Kašjuni, ki so jo v zadnjih dveh letih prenovili in je zdaj videti kot eksotičen St. Tropez. Zaliv z nebeško čistim morjem uokvirjata dva urejena lokala, svoj čar pa plaži dodajo tudi beli baldahini in ležalniki. Prečudovito! En dan sva se z Vespo odpravila tudi na Šolto in jo obkrožila po dolgem in po čez, večera zadnjega vikenda pa sva preživela kar na Splitskem festivalu, ki je ponovno ponudil peščico dalmatinskih poletnih hitov.

Tik pred odhodom domov sva nazdravila tudi na najino prvo obletnico poroke, sicer pa je kar precej trenutkov dopusta minilo v obupavanju: “Kaj naj še oblečem, ko pa imam tolikšen trebušček?” Nekaj mojih stilov si lahko pogledaš na spodnjih fotografijah, kot tudi drugih utrinkov iz najinega dopusta. Resnično sem hvaležna za ta poletni oddih in nove spomine, ki sva jih ustvarila z možem in mojim malim zakladkom.

 

Foto: Moj Darjan ♥

You Might Also Like