Comfort zone

»V nosečnosti uživam, … ker lahko!«

03/07/2017

Pisala sem že o radostnih in manj radostnih situacijah v življenju nosečnice. Nekatere ste se v mojem zapisu našle, druge preprosto ne. Nič hudega! Če katera mojega modrovanja še ni prebrala, jo povabim sedaj -> TUKAJ. Danes me bo beseda in slika ponesla v moj dan. Kako najraje preživljam nosečniške dni, kam me pot najpogosteje zanese in kaj si rada privoščim? Nosečnost je zagotovo obdobje, ko si lahko ženska brez trohice slabe vesti vzame več časa zase, za počitek in razvajanje. To je pravzaprav edina možnost, da se z dodatnimi kilogrami, zatečenimi nogami in hormonskimi nihanji normalno spopada in je sprejemljiva za okolico. No, vsaj pri meni je tako in tega se poskušam držati.

Najsrečnejša sem, ko lahko dan začnem z zdravim zajtrkom, v miru odgovorim na nekaj elektronskih sporočil in uredim vse potrebne službene zadeve. Jasno je, da je dopoldanski čas rezerviran za delo, a presrečna sem, če si lahko nekaj minut med delom utrgam samo in zgolj zase. Večinoma delam od doma, saj za pretirana letanja naokoli v tej vročini nimam več toliko energije, a kavica za umiritev misli mi prija v bližnjem lokalu v senci. Usedem se v mojo Škodo Fabio Monte Carlo in skupaj odbrziva uživanju naproti. Včasih tam srečam kako znanko (neredko je mlada mamica na porodniški in imava veliko skupnih tem za pogovor) in se najino druženje zavleče dlje, kot ga predvideva službeni odmor, spet drugič sem pri lenarjenju zelo striktna in si odmerim natanko pol ure. Zakaj? Ker imam v planu zabavno popoldne in moram pred njim še kaj pametnega narediti.

Ko govorim o zabavnem popoldnevu, ciljam na shopping. Če sem do nosečnosti mislila, da ves čas rabim novo garderobo in da nimam REEEES nič za obleči, lahko zdaj potrdim, da so bile to čiste izmišljotine. Če kdaj, potem imam ZDAJ prazno omaro. Ves čas nekaj kupujem, a tudi moj trebušček ves čas raste in zdi se mi, da komaj dohajam svoje potrebe po novih oblačilih.

Odkar imam Škodo Fabio Monte Carlo, se zelo rada odpravim po nakupih, saj je avto majhen, udoben in nosečki prijazen. Zahvaljujoč udobnim športnim sedežem se v tej zeleni mašinci veliko pozneje utrudim, v veliko pomoč pa so mi poleg mestne velikosti avtomobila tudi senzorji za vzvratno vožnjo. S trebuščkom sem okorna, a na srečo vse moje delo opravi kamera, ki mi na zaslonu kaže pravo smer vožnje in nemoteno parkiranje, če sem preblizu kakšni oviri, pa jasno in piskajoče povzdigne glas. Točno to rabim! 😀

No, pa da se vrnem k shoppingu. Kot nosečnica se rada uredim. Morda to potrebo čutim še bolj kot prej. Zavedam se, da ima nosečnost svoj sijaj, hkrati pa velikokrat precej oklesti ženske čare, na telesu povzroči nenadne in šokantne spremembe. Bolj kot kdajkoli sem zdaj pozorna na lepo krojene obleke, udoben, a še vedno trendovski čevelj, pa tudi brezhiben make-up. Želim si biti lepa – zase in za dragega, saj imam občutek, da je nova Eva tudi njemu zatresla tla pod nogami. Čez dan imam kljub vsemu vedno na sebi nizko obutev, zelo rada imam sandale z dvignjenim podplatom. Na srečo mi prostornost Škode Fabie dopušča, da lahko s seboj peljem pol svoje garderobe.

Če me zvečer mož povabi na pijačko ali večerjo, tako hitro poskrbim za malce stilske spremembe. Večji dnevni nahrbtnik zamenjam z ljubko torbico, ležerne sandale nadomestim s petkami, namesto boho nakita raje izberem glamurozen prstan, nežno šminko pa dopolnim z bolj kričečo različico. Kje to storim? V Fabii, jasno! 😀

Nosim:

Obleko Max&Co. (več stilskih idej z znamko Max&Co. najdeš na www.liliinroza.si)

Nahrbtnik in nizke sandale Marx

Večerno torbico Max&Co.

Elegantne sandale Pittarello

Nakit Fatalka.si (ponudbo spletne trgovine preveri na povezavi TUKAJ, za 15% popust ob nakupu izkoristi promocijsko kodo LOVEEVA)

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like