Beauty

Ker je nasmeh vedno v modi!

20/11/2017

Pred slabim letom dni sem odkrila nov svet. Tako majhen korak človeka je potreben za neprimerljivo izboljšano počutje. Govorim o ščetkanju z električno zobno ščetko. V lanskem decembru sem v testiranje prejela najbolj genialno zobno ščetko Oral-B Genius 8000 in bila nad njo od prvega ščetkanja naprej navdušena. Ljubezen do nje me ni minila vse do danes in z največjim veseljem si z njo ščetkam zobe sleherno jutro in večer. Lahko bi rekla, da so to moji najljubši trenutki dneva. Od kar imam Milo, nimam več toliko časa za razvajanje v kopalnici, a od nečesa ne odstopam: to je ustna higiena. Če česa ne prenesem, je to občutek umazanih, “kosmatih” zob. Le primerno ščetkanje zob prepreči to neprijetno stanje. Rečem lahko, da odkar uporabljam Oral-B Genius, imam v splošnem občutek bolj čistih zob, ne glede na to, kaj pojem. To pripisujem podatku, da ta ščetka resnično kvalitetno očisti zobe, zaradi česar se ostanki hrane ne nalagajo. Ali kot pravijo pri Oral-B: Ta električna zobna ščetka se lahko pohvali s trojnim delovanjem glave ščetke, ki z oscilacijami, rotacijami in pulziranjem razbije in odstrani do 100 odstotkov več zobnih oblog kot navadna ročna zobna ščetka. Še vedno se živo spomnim, kako obsedena sem bila s svojimi zobmi lani, takoj ko sem pričela uporabljati Oral-B Genius 8000. Ves čas sem jih oblizovala, saj je bila površina zob svilnato gladka in tako prijetna na dotik. Temu se preprosto nisem mogla načuditi. Zdaj sem se tega občutka navadila in si preprosto ne predstavljam več, da bi se vrnila nazaj k ščetkanju z zgolj ročno zobno ščetko. Prav zato sem se resnično razveselila, ko sem pred nekaj dnevi prejela predčasno božično darilo – še bolj genialno zobno ščetko Oral-B Genius 9000.

Ščetki sta si v principu podobni, model 9000 je malenkost izboljšana različica modela 8000. Glede na to, da sem v lanski objavi o vseh funkcijah in možnostih uporabe ščetke Oral-B Genius 8000 že pisala, te povabim, da se ponovno sprehodiš skozi takratni zapis: Je to najbolj genialna zobna ščetka?

Če si sprehodila po moji lanskoletni objavi, si opazila, da so pri Oral-B razvili aplikacijo, ki omogoča res natančno čiščenje vseh kotičkov ustne votline. Seveda aplikacije ne uporabljam vsakodnevno, mi je pa vsekakor všeč možnost personalizacije zobne ščetke. Svetlobni obroč se mi tako med ščetkanjem obarva rožnato, le ko na zobe ali dlesni izvedem premočan pritisk, me svetlobni obroč na to opozori z alarmantno rdečo barvo. Zares uporabno se mi zdi, da me aplikacija opozori na kritične predele ustne votline in mi svetuje, naj temu predelu namenim vsaj 10 sekund več ščetkanja, vedno pa mi pove, kdaj so moji zobje zares dovolj očiščeni.

Vidna izboljšava modela 9000 (v primerjavi z modelom 8000) je izboljšana možnost čiščenja jezika, na katerem se, kot vemo, obloge prav tako rade nabirajo, to pa vodi ne le v slab zadah pač pa tudi prehod toksinov v organizem in s tem številna bolezenska stanja. Ko sem med nosečnostjo hodila na šolo za starše, smo bile bodoče mamice opozorjene, naj res pazimo na ustno higieno, tudi na obloge jezika, saj lahko bakterije iz oblog škodujejo tudi plodu. Najbrž si lahko misliš, kako zvesto sem si, torej, med nosečnostjo ščetkala zobe in tudi jezik.

Druga očitna izboljšava električne ščetke Oral-B Genius 9000 pa je potovalna embalaža. To mi je res krasno! Na potovanje lahko odnesem dva nastavka, embalaža pa omogoča tudi, da lahko hkrati polnim zobno ščetko in mobilni telefon. Saj veš, kako je. V hotelih in apartmajih je vedno premalo vtičnic in super je, če lahko istočasno polniš dve nepogrešljivi napravici v vsakdanjem življenju.

Glede na to, koliko mi pomeni ščetkanje zob, je na moji polički v kopalnici na vidnem mestu postavljena le postaja z zobno ščetko Oral-B Genius 9000. Vso ostalo kozmetiko sem pospravila v predale, zobna ščetka v kombinaciji s cvetočo orhidejo pa se mi ne zdi le uporaben, pač pa tudi krasen kopalniški dekorativni element. Joj, toliko pišem o ščetkanju, da me že prsti in zobje srbijo … Grem ščetkat, da bom lahko s svojim smehom še bolj samozavestno iz Mile izvabljala njene prve nasmeške.

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like