Beauty Comfort zone

#TheCancerBra

22/04/2016

Obiskovalke Palmersovih trgovin v središču Ljubljane in Zagreba v teh dneh na policah čakajo neobičajni modrci – modrci z rakom dojke. Opozarjajo na zastrašujoče statistike bolezni, ki terja največ ženskih življenj, in spodbujajo k rednemu pregledovanju prsi.

KVP_4847

Statistike raka dojke so precej zaskrbljujoče. Ste vedeli, da vsaka osma ženska v EU zboli za rakom dojke, vsaka peta od njih boj z rakom tudi izgubi. V Sloveniji je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije v letu 2012 za rakom dojke zbolelo 1258 žensk, 420 jih je umrlo – kar 2 vsak dan. Rak dojke terja več ženskih življenj kot katera koli druga oblika raka. Kljub temu pa ima prav vsaka ženska moč, da grozečo statistiko zmanjša z rednim samopregledovanjem dojk. In prav zato so se pri Palmersu, ki že skoraj 100 let skrbi za lepoto ženskih prsi, odločili za plemenito akcijo, ki poziva k rednemu samopregledovanju dojk. Na ta način bi radi zunanjo lepoto dojk oplemenitili in pozvali, da ženske poskrbijo tudi za njihovo zdravje. K promociji akcije so povabili še nekaj slovenskih blogerk, ki smo z veseljem podprle akcijo z življenjsko pomembnim sporočilom.

KVP_5003

»Zaskrbljujočih statistik večina izmed nas ne pozna. Marsikatera ženska misli: ah, saj to se meni ne more zgoditi. Veliko preveč pa ne pregleduje svojih prsi dovolj pogosto. S prvim modrcem z rakom dojke želimo to spremeniti,« je ob začetku akcije povedala Tina Kunšič, lastnica Palmersove trgovine Zvezda.

KVP_4863

Palmers te dni naključne obiskovalke trgovine Zvezda v Ljubljani in obiskovalke trgovine na Ilici v Zagrebu preseneča z intimno izkušnjo z močnim sporočilom. Ob pomerjanju priljubljenega modela #TheCancerBra modrca nič hudega sluteče stranke čaka neljubo presenečenje: zatipajo namreč bulo, ki jih za hip postavi v realno izkušnjo zatipanja rakave tvorbe.

KVP_4940

Vsaka ženska ob zatipani bulici najde sporočilo, ki jo spomni na ključno vlogo rednega samopregledovanja, kar lahko bistveno zmanjša grozljivo statistiko umrljivosti za rakom dojke. Napredna tehnologija žensko s približanjem mobilnega telefona na listek ob bulici nemudoma povede na spletno stran www.TheCancerBra.com, kjer najde vse pomembne informacije v zvezi s samopregledovanjem in nadaljnjimi koraki ob morebitnih spremembah dojk. Sporočilo »samopregledovanje lahko reši življenje!« smo se blogerke odločile deliti tudi med svoje bralke ter vas povabiti, da moderček z rakom preizkusite v trgovini Palmers tudi same (in morda tudi ve naredite kakšno fotografijo ter jo z dobrim namenom širjenja akcije delite na družbenih omrežjih pod hashtagi #TheCancerBra #SelfExamine #Palmers).

Če ženska redno pregleduje svoje dojke in je pozorna na sleherno spremembo v njihovi velikosti, barvi in obliki, kar so le nekateri možni simptomi začetnih rakavih sprememb, lahko še pravočasno obišče zdravnika in s tem bistveno poveča možnosti preživetja. »Upamo, da bomo k rednemu ali vsaj pogostejšemu pregledovanju prsi spodbudili čim več žensk. In če bo zaradi te akcije katera izmed njih pravočasno odkrila spremembe na prsih ter se zato uspešno spopadla z rakom dojk, bo naš cilj več kot dosežen,« je še dodala Kunšičeva.

You Might Also Like