Beauty

Je to najbolj genialna zobna ščetka?

16/12/2016

Ne le zaradi bleščečega nasmeha, ustna higiena je pomembna zaradi našega zdravja, saj se iz slabo oskrbovanih ust bakterije sproščajo do najpomembnejših organov v našem organizmu. V najboljšem primeru se zaradi tega začnejo rahljati vezi, s katerimi so zobje pritrjeni v čeljust, in zobje prično izpadati, v najslabšem primeru pa slaba ustna higiena poveča poveča možnosti za razvoj sladkornih bolezni in srčnih napadov. Kot sem vam povedala v eni izmed zadnjih objav, nikakor ne prenesem občutka “kosmatih” zob in s seboj vedno nosim potovalno zobno ščetko (TUKAJ), a že nekaj časa sem se spogledovala z idejo o nakupu električne zobne ščetke. Znance sem o njih slišala govoriti v superlativih, češ da še nikoli niso imeli tako čistih zob in da takšne zobne ščetke ponujajo povsem drugo dimenzijo ustne higiene, zaradi česar sem se testiranja električne zobne ščetke Oral-B Genius 8000 še toliko bolj razveselila. Gre namreč za najbolj genialno različico med električnimi zobnimi ščetkami, katere možnosti mejijo na znanstveno fantastiko. Zakaj? Večina izmed nas si zob ne ščetka pravilno – nekateri z umivanjem zob zaključimo prehitro, drugi določenim področjem posvetimo premalo časa, tretji ščetkamo s preveč ali premalo pritiska. Nova električna zobna ščetka Oral-B Genius 8000 je resnično genialna, saj zahvaljujoč vgrajenim senzorjem gibanja vedno točno ve, kje v ustih se nahaja in kako natančno ste očistili vsak zob. Oral-B je namreč razvil algoritem, ki uporablja kamero telefona za orientacijo na vašem obrazu. Z združevanjem informacij preko kamere in ščetke aplikacija preračuna pozicijo zob in jih razdeli v cone. Te cone so prikazane preko aplikacije na zaslonu telefona in se med ščetkanjem obarvajo ter vam na ta način posredujejo povratne informacije. Tako lahko vidite, katerim delom ste posvetili dovolj časa in katerih niste dovolj očistili. A to nikakor ni vse, kar ponuja Oral-B Genius 8000.

Da ne bom le govorila, sem za vas pripravila nekaj fotografij, ki nazorno prikazujejo vse prednosti ščetkanja z Oral-B Genius 8000:

V paketu sem ob zobni ščetki prejela še držalo za pritrditev telefona na ogledalo, potovalno škatlico in tri nastavke za različne možnosti čiščenja zob in ustne votline: Oral-B Sensitive je z mehkimi vlakni nežen do zob in dlesni, Oral-B CrossAction z nagnjenimi vlakni omogoča natančno čiščenje zob in odstrani zobne obloge, Oral-B 3DWhite s posebno polirno čašo pobeli zobe.

_kvp7577_kvp7587_kvp7667 _kvp7663

Pred začetkom ščetkanja se preko Bluetootha povežemo z Oral-B Aplikacijo, telefon s priloženim prisesalnim nastavkom enostavno namestimo na ogledalo v kopalnici. Ščetka Oral-B Genius 8000 ima svetlobni obroč SmartRing, za katerega lahko preko aplikacije izberemo eno izmed 12-ih barv, ki so na voljo in tako ščetko označite kot svojo. Jaz se trenutno umivam z rožnato ščetko 🙂 V kolikor s ščetko na zobe izvajamo premočne pritiske, se svetlobni obroč obarva rdeče. Nadzor pritiska z rdečo lučko opozori in avtomatično zniža hitrost delovanja ter tako ščiti dlesni pred premočnim ščetkanjem.

_kvp7679_kvp7685-horz

Kot že rečeno: Oral-B Genius 8000 zahvaljujoč vgrajenim senzorjem gibanja vedno točno ve, kje v ustih se nahaja in kako natančno ste očistili vsak zob. Oral-B je namreč razvil algoritem, ki uporablja kamero telefona za orientacijo na vašem obrazu. Z združevanjem informacij preko kamere in ščetke aplikacija preračuna pozicijo zob in jih razdeli v cone. Te cone so prikazane preko aplikacije na zaslonu telefona in se med ščetkanjem obarvajo ter vam na ta način posredujejo povratne informacije.

_kvp7686-horz_kvp7692_kvp7706

Ko enkrat pritisnemo na “start brushing”, aplikacija Oral-B omogoča, da …

_kvp7590

_kvp7593

… izbiramo med petimi načini ščetkanja: vsakodnevno čiščenje, občutljivo čiščenje, intenzivno čiščenje, beljenje in masaža dlesni. Zobozdravnik vam lahko svetuje, kateri način je najbolj primeren za vas in katerim predelom morate nameniti več pozornosti in časa. Aplikacija nudi možnost, da problematičnim delom namenimo dodatnih 10 sekund čiščenja.

_kvp7599

… spremljamo koledar in plan aktivnosti za dan pred nami.

_kvp7605

… spremljamo zadnje novice in vremensko napoved.

_kvp7607_kvp7616

Priporočen čas ščetkanja je dve minuti. Če ga dosežemo, se skozi ekran vašega pametnega telefona razprostre smejoč obraz …

_kvp7629_kvp7633

V kolikor ščetkanje zaključimo prej kot v dveh minutah, nas aplikacija Oral-B na to prav tako opozori.

_kvp7707

Po končanem umivanju ščetko speremo pod vodo in …

_kvp7640

… jo položimo nazaj v njeno postajo.

_kvp7654_kvp7659

Zobno ščetko Oral-B Genius 8000 uporabljam šele teden dni in vseh njenih funkcij še nisem preučila, vem pa, da še v življenju nisem imela tako čistih zob, tako prijetno svilnatih in gladkih. Smejim se veliko raje, veliko bolj sproščeno in bolj samozavestno kot kdajkoli prej v življenju. Najbrž se zato lahko zahvalim trojnemu delovanju glave ščetke z oscilacijami, rotacijami in pulziranjem, ki razbije in odstrani do 100 odstotkov več zobnih oblog kot navadna ročna zobna ščetka. Hvala, Oral-B, za to super inovacijo!

TOREJ: Slabo očiščeni zobje so z genialno zobno ščetko Oral-B Genius 8000 preteklost.

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like