Beauty

Malo drugačen poletni videz

17/08/2017

V svoji zadnji objavi (-> TUKAJ) sem ti pokazala, kako lahko z bronzing sprejem  za noge ARTDECO tudi na obrazu ustvariš prečudovit “sunkissed look”, ne da bi za to morala ure in ure preležati pod žgočim soncem in kožo izpostavljati nevarnosti. Danes pa je čas za malce drugačen poletni videz, katerega osnova je pravzaprav enaka kot pri “sunkissed looku”. Glavno vlogo ponovno odigrajo bronzing sprej za noge ARTDECO, ki sem ga utrdila s pudrom v prahu z zaščitnim faktorjem ARTDECO Sun Protection Powder SPF 50, osvetljevalec ARTDECO On the Glow Stick in bronzer ARTDECO Bronzing Magnum Powder. Videz postane bolj zanimiv s pomočjo eksotičnih poletnih nians, ki nas ponesejo direktno na ulice Los Angelesa. Uporabila sem namreč črtalo, maskaro, bleščilo za ustnice in lak za nohte v barvitih kovinskih odtenkih iz zadnje ARTDECO kolekcije Take Me To L.A. Več o mojem “losangeleškem videzu” v nadaljevanju …

Postopek za izdelavo make-upa:

Korak 1: Na čopič, primeren za nanašanje tekoče podlage (jaz uporabljam čopič Grimas FK5), nekajkrat posprejaj ARTDECO Bronzing Spray in ga vtri v obraz. Najprej se ti bo zdelo, da je sprej pretemen, a vztrajaj z vtiranjem v obraz tako dolgo, da se bo lepo spoprijateljil s kožo. Pazi, da ga na robovih obraza lepo zabrišeš. Ker so ta ličila zelo obstojna, jih lahko nosiš tudi na plaži. V tem primeru preko nanosa Bronzing Spraya uporabi še puder v prahu Sun Protection Powder z zaščitnim faktorjem 50, ki poskrbi za dodatno obstojno in zaščito. Ko si zadovoljna z nanosom, sledi nanos bronzerja. S čopičem za nanašanje bronzerja (jaz uporabljam Premium čopič za lica ARTDECO) na ličnice, vzdolž nosu in ob robovih obraza nanesi bronzer ARTDECO Bronzing Magnum Powder. Pazi, da ga lepo zabrišeš in ustvariš naraven videz zagorele kože.

Korak 2: Da bi dosegla sijaj, ki ga na koži ustvari odboj sončnih žarkov, uporabi osvetljevalec v stiku ARTDECO On The Glow Stick, ki poskrbi za čudovit lesk kože. Nanesi ga na vrh ličnic, po nosku, na sredino čela, nad zgornjo ustnico in pod linijo obrvi. Nežno ga zabriši – lahko kar s prstki.

Korak 3: Sledi oblikovanje obrvi in ličenje oči. Za lepo oblikovane obrvi uporabi svinčnik ARTDECO Ultra Fine Brow Liner (jaz imam odtenek 29) s ščetko, ki omogoča resnično lep nanos in urejene dlačice obrvi.

Korak 4: Kot osnovo za nanos eyelinerja sem uporabila nežno bež in malce bolj močno oranžno senčko znamke Grimas, a glavno delo je tukaj opravil kovinsko sijoč eyeliner v turkiznem odtenku ARTDECO Perfect Chromatic (obstaja tudi v srebrnem odtenku). Ta “look” resnično ponese na nov nivo in mu vdahne eksotično poletno svežino. Za piko na i je tukaj še maskara. Poleg črne ARTDECO Volume Supreme Mascare, ki poskrbi za dolge, lepo zavihane in goste trepalnice, sem na konice trepalnic nanesla še turkizno maskaro ARDTECO Amazing Chromatic (obstaja tudi v vijolični barvi).

Korak 5: Poletna kolekcija ARTDECO Take Me To L.A. ponuja tudi šest izjemnih odtenkov bleščil za ustnice za intenzivnih kovinskih niansah z mat finišem. Gre za resnično obstojna ličila, ki jih ne “poješ” z vsakim sladoledom, plavanjem in poljubljanjem. Bleščila ARTDECO Metallic Mat Lip Color se na ustnicah posušijo, vendar za seboj ne puščajo neprijetnega suhega občutka, hkrati pa si lahko brez bojazni, da bi z njimi umazala kos oblačila. Jaz sem tokrat uporabila oranžno-rožnat odtenek 12, precej ljub pa mi je v poletnih dneh tudi vijoličen 22.

Korak 6: Čeprav se ličenje običajno z nanosom šminke ali bleščila zaključi, pa so pri tokratnem videzu pomembni tudi nohti. Zakaj? Ker so laki ARTDECO 2Step Color Base iz kolekcije Take Me To L.A. nekaj fenomenalnega. Morda odtenki res niso na prvo žogo poletni, a poletje se tako ali tako počasi izteka in rdeč ali srebrn odtenek nekako vidim na svojih nohtih tudi v božičnem času, med letošnjim poletjem pa sem se bolj ali manj zabavala z zlato-oranžno in predvsem vijolično nianso. Nad laki, ki jih uporabljamo v kombinaciji z nadlakom Stay&Shine Top Coat z gel učinkom, boš navdušena, če iščeš dolgo obstojne, visoko pigmentirane in hitro sušeče lake. Vsekakor nakup, ki ga toplo priporočam!

Tako, moj igriv poletni videz, začinjen z barvitimi kovinskimi niansami, je zaključen. Kako ti je všeč?

Več o kolekciji ARTDECO Take Me To L.A.: https://www.artdeco.si/products/browse/69LB68RY

Nosim:

Obleko Nova Fashion (BTC Hala A)

Pas in torbico Parfois

Sandale Deichmann

Uhane Perla.si (-> nakup možen TUKAJ)

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like