Moram priznati, da nisem nek strašni ljubitelj testenin. Vem, da si nekateri brez njih ne predstavljajo življenja, ampak sama brez njih načeloma brez težav zdržim. Občasno pa mi le zapaše kakšna lazanja, kakšna malce bolj polna jed, ki jo spremljajo tudi zloglasni ogljikovi hidrati. Menda se moramo le-tem, v kolikor si želimo fit poletne postave izogibati, kar pa še ne pomeni, da moramo iz repertoarja povsem črtati testenine. Ne verjameš? Nekateri testenine nadomeščajo z bučkami, narezanimi na trakove, jaz pa sem poskusila eno izmed mnogih različic beljakovinskih testenin, ki so v zadnjem času dostopni na tržišču. Med nedavnim obiskom zagrebškega sejma Dani lijepote i fitnessa sem jih našla na stojnici s prehrano Doctor Food, a jih v obliki pečenih testenin s špinačo, oreški in sirom pripravila šele minuli vikend. Jasno, da sem pri pripravi upoštevala zapovedi LCHF prehrane in jed sestavila iz sestavin, ki sem jih po večini nabrala v meni najljubši trgovini z zdravo prehrano Kalček.
Potrebuješ:
Testenine Maxsport Protein Pasta
400 g zmrznjene ali sveže špinače
30 g zdrobljenih fermentiranih oreščkov
Zavitek kokosove smetane Rapunzel
400 g kokosovega mleka Rapunzel
200 g kozjega sira
2 žlici indijskega trpotca Super Nutrients ali 3 žlice mandljeve moke Mandelmel
Sol
Priprava jedi je izredno preprosta. Najprej sem skuhala testenine in jih odcedila. Segrela sem kokosovo mleko in mu dodala kokosovo smetano. Malo kokosovega mleka sem v posebni skodelici zmešala z indijskim trpotcem (a priporočam, da raje uporabiš mandljevo moko); ko se je zmes zgostila, sem jo vmešala v preostalo mleko s smetano, vanj sem zamešala še približno 130 g naribanega kozjega sira in sol ter vse skupaj mešala, da je nastala dokaj gosta in gladka zmes. Testenine sem razporedila po pekaču, jih prelila z mešanico kokosovega mleka, indijskega trpotca in sira. Poparila sem špinačo in jo razporedila po testeninah, po špinači pa razporedila še nekaj naribanega sira in zdrobljenih oreščkov.
Jed, ki jo lahko jeste samostojno ali pa kot prilogo k mesu, sem v pečici pekla približno 20 minut, toliko, da se je sir raztopil in zlato-rumeno zapekel. Pa dober tek!