Comfort zone

Pozdravček iz Milinega spa-ja

23/11/2017

Preden sem rodila, sem se spraševala, kako bom kos vsem dojenčkovim potrebam. Bom znala Milo prav prijeti? Jo bom znala pomiriti? Kaj pa negovati? Saj sem hodila na šolo za starše, a saj veš, kako je: teorija je eno, praksa pa drugo. No, v trenutku, ko sem rodila, so se skrbi, kako prijeti in pomiriti otroka, razblinile. Strahovi zvodenijo, saj to, da nisem znala v napadu joka pomiriti nečakinje, nima nič opraviti s trenutno situacijo, ko sem mamica postala jaz. Če kdo, potem zna in zmore otroka pomiriti mamica. In to naj bo v tolažbo tudi tebi, ki boš morda v naslednjih tednih ali mesecih stopila v čevlje mamice. Takoj ti bo jasno, kako prijeti svojega otroka, kako ga stisniti v objem in v večini primerov boš vedela, zakaj joče in kaj potrebuje. Kljub vsemu pa je zelo fino, če že sedaj veš za nekaj trikov, ki nebogljenemu otročičku pomagajo pri sproščanju, mu popestrijo dan ali ga zazibljejo v lepši, mirnejši spanec.

Da se dojenčki jočejo tudi brez razloga, ker jim je dolgčas in jim gre prekladanje iz enega konca na drugega milo rečeno “na živce”, mi je postalo hitro jasno. Kasneje mi je stric Google to tudi potrdil. Mila velikokrat počne prav to. Joče in joče, čim sem se z njo odpravim ven, na zrak, zadiha in se preda počitku. Zaspi v sekundi. Prav zato sem resnično hvaležna za lepo jesen, ki omogoča, da grem z Milo na sprehod praktično vsak dan. A o tem kaj več drugič.

Druga točka, poleg sprehoda, ki nekako “preseka” Milin dan, je večerna rutina. Ko se vrneva s sprehoda, ko odspi daljšo rundo, je čas za dojenje, igro, crkljanje … A okoli 19h se moja ljubka temnolaska naveliča vsega in takrat je nujno potrebno ukrepati. Z možem nama je bilo jasno, da je to prava ura za večerno rutino in spanje, a nekaj časa sva bila okoli tega nedisciplinirana. Zadnji mesec pa sva začela uvajati red in večerna rutina je postala bolj izrazita. Tudi če je Mila res sitna in jokava, njen večerni obred vsebuje kopanje in nego. V trenutku, ko jo položiva v banjico, na kateri nastaviva temperaturo okoli 36°C, in vanjo zlijeva malce organske peneče kopeli, se Mila pomiri, neutolažljiv jok pa se spreobrne v razposajeno čofotanje, bister pogled in zadovoljen obrazek. Ne le da se pomiri Mila, tudi midva z možem si med večerno kopeljo napolniva baterije in se razvedriva, ko vidiva, kako najina punčka uživa v vodi. Mile sicer z milom ne umivam vsak dan, enkrat na teden pa jo, preden jo prepustim čofotanju z njeno najljubšo račko, z vlažno krpico in organskim šamponom za lase in telo namilim že na previjalni mizi, potem pa jo skupaj s pleničko položim v vodo. Ko se Mila odloči, da ima čofotanja dovolj, saj je od brcanja že dovolj utrujena, jo hitro zavijem v brisačko, v kateri se mi, ko kuka izpod medvedjih ušesk, zdi še posebej prikupna. Temu sledijo malce nege in masažice z organskim losjonom ali oljem za telo, krtačenje lask, nato pa skok v svežo pižamico, očijev poljubček za lahko noč in dojenje v poltemi, ob katerem Mila običajno tudi sladko zaspi.

Najraje uporabljam pleničke Aden&Anais, saj jih krasijo čudoviti in modni vzorci, ki pa se ne spirajo niti po mnogokratnem pranju. Prav tako pleničke po pranju ohranijo mehkobo, vpojnost in obliko. V mehki kopalni brisački z ušeski in kosmatim robom Little Giraffe pa se mi zdi Mila neskončno prikupna. Za pojest! 😀

Milino nežno kožo in lase negujem z organsko kozmetiko Sophie la Girafe Baby z ECOCERT certifikatom. Ustvarjena je namreč za občutljivo kožo dojenčkov, mehča kožo in krepi njeno naravno zaščito, je prijetnega nežnega vonja in se hitro vpija. Z oljem tako masiram tudi Milino lasišče, penečo kopel in losjon uporabljam vsak dan, milo za telo in lase pa enkrat ali dvakrat tedensko.

Milina večerna kopel poteka v digitalni banjici Aquascale, ki je zahvaljujoč ergonomski obliki eden mojih najljubših izdelkov. Mili nudi ravno pravšnjo oporo med kopanjem, zato se lahko med čofotanjem sprosti kot v fotelju, nama z možem pa je ni potrebno ves čas kopanja držati. Banjica je 3v1, saj poleg kopanja ponuja tudi možnost tehtanja malčka in spremljanja njegove teže brez prisotnosti patronažne sestre ter merjenja temperature vode, kar je odlična lastnost, saj sem tako vedno prepričana, da ima voda pravo temperaturo. Bodoče mamice in očiji, zelo priporočam!  

Mili med kopanjem družbo dela tudi račka iz naravnega kavčuka Hevea, pobarvana z naravnimi barvami. Čeprav Mila zaenkrat še ne drži igračk v rokah, vem, da bo ta račka prava izbira za njo tudi, ko jo bo nesla v ustka in jo grizljala, saj ne vsebuje nevarnih kemikalij, umetnih barv, sintetike, parabenov in umetnih sestavin za mehčanje, izdelana pa je iz enega kosa, brez stikov, razpok in robov, kjer bi se lahko zadrževale bakterije.

Tako je, torej, videti Milin spa. Bi se ga kdo branil? 😀 Več ponudbe, primerne za dojenčkovo nego, najdeš v spletni trgovini Mali Zakladi.

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like