Uf, dolgo že nisem z vami delila kakšnega slastnega in zdravega recepta. Malo me je odneslo zakonsko življenje, selitev, navajanje na novo okolje … Zdaj, ko se končno znajdem v novi kuhinji, bom zopet večkrat kaj skuhala, spekla ali kako drugače kaj zdravega pripravila – tudi za vas. Da ne bom že takoj komplicirala, bom ponovni korak v blogersko kuharijo pričela z zajtrkom, ki si ga v zadnjih časih pogosto pripravim. Jasno, vključuje jesenske sadeže, ki jih tako zelo obožujem. Kaki vsako jesen stežka pričakujem, ljubezen do granatnih jabolk pa sta mi ponovno vzbudila tast in tašča, ki sta jih pretekli teden prinesla iz Splita. Gre, torej, za čisto domača granatna jabolka, zato so še slajša, pa četudi je njihova zunanjost malce “odrgnjena” 🙂 🙂 🙂
Za chia pudding sem uporabila:
pol kakija, četrt granatnega jabolka, žličko chia semen, vanilijev prah, 2 dcl riževega mleka, nekaj goji jagod
Kakijev pire:
S paličnim mešalnikom sem zmiksala kaki in vanj vmešala chia semena
Vanilijeva krema:
V 2 dcl riževega mleka sem s paličnim mešalnikom vmešala 2 žlici vanilijevega prahu in goji jagode
V kozarček sem nadevala pol kakijevega pireja, nekaj zrn granatnega jagoda, vanilijevo kremo in postopek ponovila. Kozarček sem čez noč postavila v hladilnik in zjutraj me je pričakal barvit in kompakten puding, poln vitaminov, antioksidantov in vlaknin. Res dobro – sploh za sladkosnedce, kot sem jaz 🙂