Comfort zone

Iskreno o programu Tummy Tea Tox in njegovi pomoči v nosečnosti

06/05/2017

Pred časom sem s teboj že delila, da sem v pomlad vstopila z misijo, da malce prečistim telo, se znebim nakopičenih toksinov, ponovno vzpostavim ravnovesje v telesu in na ta način telesu povrnem več energije. Razstrupljanja sem se lotila po programu Tummy Tea Tox, posebnem detox programu, ustvarjenem samo za dekleta in ženske. Kot sem zapisala v svoji prvi objavi, program v prvih 10 dneh zahteva le pitje jutranjega in večernega čaja, ki pomagata odstraniti najhujše razvade, odpravljata napihnjenost in aktivirata prebavo, kar vodi v resnično dobro, lahkotno počutje. Naj povem, da imata ta čaja resnično prečiščevalni učinek, sploh jutranji Daily Kick Tea resnično pomaga pri urejenosti prebave in ima drenažni učinek. Jaz ju obožujem. Naslednjih 10 dni Tummy Tea Tox program priporoča, da začnemo poleg čajev v prehrano ob zajtrku, kosilu in večerji dodajati encime Happy Enzymes in probiotike  Slimbiotics, ki telo dokončno prečistijo, ga resetirajo, ob priporočeni prehrani in vadbi pa poskrbijo tudi za odpravljanje odvečnih maščobic. Encimi in probiotiki so na voljo v obliki kapsul, kar pomeni, da moraš 10 dni po vsakem zajtrku, kosilu in večerji vzeti še eno kapsulo encimov in eno kapsulo probiotikov. Poleg čajev in kapsul pa boš v Tummy Tea Tox  paketu našla še prečiščevalni napitek z okusom po jagodah Cleanse Drink, ki ga po želji popiješ v kateremkoli trenutku dneva. Gre za prašek, ki ga preprosto zmešaš z vodo in v naslednjih nekaj minutah uživaš v naravnem okusu po jagodah. 20-dnevni Tummy Tea Tox razstrupljevalni program je torej odličen način, da ponovno zasiješ in si opomoreš na vseh ravneh: psihičnih in fizičnih.

Glede na to, da sem pred nekaj tedni naznanila svojo nosečnost, me marsikdo vpraša, ali je prav, da sem se lotila razstrupljevalnega programa in ali sploh lahko jem tovrstne izdelke. Je že res, da na embalaži Tummy Tea Tox izdelkov piše, naj bodo nosečnice previdne pri uživanju le-teh, a po dogovoru z zdravnikom v izdelkih ni nič takšnega, kar bi bilo v nosečnosti prepovedano. Seveda smo si ženske med seboj različne in nosečnost je specifično obdobje. Nekatere v njej shajajo brez slabosti, drugim je neprestano slabo in so občutljive na vse. Sicer pa so izdelki Tummy Tea Tox naravni. Jutranji čaj Daily Kick Tea vsebuje liste zelenega čaja, koprive, regrata in sladkega koromača ter semena kumine, večerni čaj Sleep Tight Tea pa lupine pomaranče, liste poprove mete, limonsko travo, liste melise in storžke hmelja. Probiotiki Slimbiotics zahvaljujoč visoki vsebnosti vlaknine inulin zavirajo lakoto, hranijo dobre črevesne bakterije,  odpravljajo napihnjenost in uravnovešajo črevesno floro. Encimi Happy Enzymes pa vsebujejo prebavne encime in kalcij, ki pripomorejo k boljši razgradljivosti hrane in s tem nemoteni prebavi. Ob prvem pregledu mi je ginekolog svetoval, naj v nosečnosti res pazim na urejeno prebavo, saj je mnogim nosečnicam slabo zato, ker ne jejo večkrat po malem, ne uživajo dovolj magnezija, kalcija in vlaknin, ki pripomorejo k urejeni prebavi. Svetoval mi je, naj delam na tem področju, pri prehrani sicer poslušam svoje telo, a naj ne pretiravam s količinami, in nosečnost bo minila brez zapletov. Tega se res skušam držati in res sem vesela, da lahko s pomočjo Tummy Tea Toxa in njihovega priloženega vodiča po zdravi prehrani rečem, da v nosečnosti zaenkrat nimam težav z zaprtostjo, zastajanjem vode in pretiranim zatekanjem nog. Jasno je, da se v tem stanju ne morem pohvaliti z izgubo kilogramov kot ostala dekleta, ki se pridno razstrupljajo to Tummy Tea Tox programu, lahko pa vsem nosečkam in novopečenim mamicam svetujem, da je ta program zlata vredna pomoč k boljšemu počutju v tem blaženem, a (dajmo si priznati) tudi hormonsko in psihofizično napornem obdobju.

Kako se v zadnjih tednih prehranjujem? To je moj okviren jedilnik:

ZAJTRK: Jutranji čaj Daily Kick Tea, grški jogurt s chia semeni in kosmiči, kapsula Slimbiotics in kapsula Happy Enzymes.

Mimogrede: Res mi je všeč, ker me embalaže Tummy tea Tox izdelkov vsakič znova opomnijo, da sem lepa, kmalu pa bom tudi bolj zdrava, močnejša in preprosto bolj fit.

DOPOLDANSKA MALICA: Chia puding s sadjem. V zadnjem času sem res nora na mango.

KOSILO: Riž/proso/kvinoja z zelenjavo, kapsula Slimbiotics in kapsula Happy Enzymes.

Ampak, hej, privoščim si tudi pico. Nikoli ne pojem cele, le možu ukradem kos ali dva in tako zelo razumevajoče poskrbim, da on preveč ne poje 😀 😀 😀 V nosečnosti mi res paše “medla” hrana,  kot so žitarice, štručke in rogljički, pretirano izraziti okusi mi ne dišijo. Sveža zelenjava mi dviga kislino in mi je po njej slabo. S tem se sedaj ne obremenjujem in raje poslušam svoje telo, kljub vsemu pa pazim pri količinah in izboru živil. Izbiram polnozrnate žitarice in rogljičke, pico s pirinim/konopljinim testom, nemalokrat pa si kakšno zdravo alternativo kruha spečem tudi sama. Recept najdeš TUKAJ in TUKAJ.

POPOLDANSKA MALICA: Pest mandljev in napitek Cleanse Drink.

V kolikor mi pade cukr, si rada privoščim tudi čokoladico CAVALIER brez sladkorja (kupiš jo TUKAJ), datlje ali košček bananinega kruha (ki si ga sama pripravim). Nemalokrat se na mojem meniju znajdejo tudi krekerji ali polnozrnati piškoti.  Zelo rada imam slednje, TUKAJ.

VEČERJA: Korenčkova juha s kvinojo, kapsula Slimbiotics in kapsula Happy Enzymes

Včasih si za večerjo naredim sadno solato, spet drugič mi zapaše proteinski napitek, tretjič pa me kar nekaj obnori in rabim konkretnejšo hrano, kot so tortilla, kos polnozrnatega kruha z rezino kozjega sira ali piščančji zrezek z zelenjavo.

POVEČEREK: Cartanje na kavču s skodelico večernega čaja Sleep Tight Tea

Da bo poleg mojih priporočil in vzpodbudnih besed motivacija za Tummy Tea Tox še večja, ti s kodo LOVEEVA20 ponujam 20% popust na nakup celotnega programa.  Torej:

PREČISTI SE. AKTIVIRAJ SE. NE ODNEHAJ.

https://www.tummyteatox.si/tummy-program

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like