Comfort zone

Carski praženec po LCHF metodi

04/04/2016

Danes sem iz Ljubljane prišla prav ponedeljkasto utrujena. In lačna. V mojih krajih se s številom trgovin res ne moremo bahati in še to, ki jo imamo, je v teh dneh zaradi prenove zaprta. Hladilnik sem imela dokaj prazen, a v njem je bilo kljub vsemu nekaj sestavin, ki so mi omogočale pripravo hitrega, zdravega, toplega in sladko slastnega kosilca. Carski praženec! Kako sem ga oboževala, ko sem bila majhna deklica. V zadnjih letih sem se mu, potem ko sem naredila križ čez mlečne izdelke in moko, mukoma izogibala, a tokrat sem se lotila priprave le-tega po svoje. Ni bil še čisto takšen kot mamičin, a kljub vsemu je bil za prste obliznit.

Zmešala sem sestavine, ki sem jih pretežno našla v trgovini z zdravo prehrano Kalček:

2 jedilni žlici fino mlete kokosove moke

1 jedilno žlico psylium praška

1 čajno žličko sode bikarbone

1/2 čajne žličke burbonske vanilije

1 jedilno žlico sladila SukrinMelis

1 jedilno žlico kokosovega masla

2 jajci

1 jogurt iz kozjega mleka Leeb Vital

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Carski praženec_LCHF dieta_LCHF prehrana_Trgovina Kalček (2)

Iz beljakov sem stepla sneg in ga vmešala v mešanico vseh suhih sestavin, rumenjakov in jogurta. Zmes sem prelila v, s kokosovim maslom, pomaščen pekač in vse skupaj na 160°C pekla približno 15 minut. Ko je bil carski praženec zlato zagorel, sem ga natrgala, posula s sladilom SukrinMelis in vse skupaj na pomaščeni ponvi še malo popekla. Jed sem osvežila z vročimi malinami … Njami! 🙂

 

You Might Also Like