Comfort zone

Presni čokoladni mousse, boljši od vsakega sladoleda!

21/03/2016

Kdor me pozna, ve, da če je kaj na tem svetu, na kar sem nora, potem je to sladoled. V poletnih dneh bi ga jedla vsakdan, tudi večkrat. A če se mi včasih ta pregreha ni nikjer poznala, z leti opažam, da se mi uživanje ob tej razvadi vse bolj pozna na moji, že tako hruškasti postavi. Nič več se ji ne predajam povsem brez slabe vesti in zato sem morala, še preden konkretno stopimo v toplo polovico leta, poiskati neko malce bolj zdravo alternativo. Minuli sončen vikend sem si tako pripravila presni čokoladni mousse. Ne vem še, kako bom kos pripravi le tega na poleti na plaži ali me ne bo na obmorski promenadi premamil kakšen domači sladoledar, vem pa, da bi lahko s tem moussom vsaj do odhoda na poletne počitnice ubila željo po sladoledu pri omamnih ljubljanskih sladoledarnah in stojnicah s frozen jogurtom. Gotovo vas že zanima, kako sem se lotila priprave moussa? Povsem spontano, jasno, in, kot vedno, po trenutnem navdihu.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Čokoladni sufle_Avokado_Zdrava prehrana_LCHF dieta 2

Zmešala sem:

2 zvrhani žlici temnega kakava Rapunzel

Strok burbonske vanilije Rapunzel

2 jedilni žlici grobo mlete kokosove moke

1 jedilno žlico Sukrina

2 čajni žlički chia semen Eko&Bio

2 čajni žlički goji jagod Eko&Bio

Suhim sestavinam sem dodala:

1/2 mehkega avokada

2 jedilni žlici zmrznjenih malin

2 jedilni žlici kokosove smetane

Poleg presnega čokoladnega moussa sem pripravila še malinov preliv:

Segrela sem 3-4 žlice zmrznjenih malin. Ko so bile že staljene, sem jim primešala jedilno žlico sukrina in dve jedilni žlici chia semen. Zmes sem mešala, da se je malce shladila in počakala, da se chia toliko napne, da je začela nastajati želatinasta struktura.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Čokoladni sufle_Avokado_Zdrava prehrana_LCHF dieta

Za pripravo presnega čokoladnega moussa sem najprej zmešala vse suhe sestavine, jim nato dodala še mokre sestavine in vse skupaj zmešala v fino gladko zmes. Vzela sem steklen kozarček in ga do polovice nadevala s pripravljenim moussom. Čez mousse sem prelila malinov preliv. Nato sem nadevala preostanek moussa in sladico okrasila s preostankom malinovega preliva. Nadevan kozarček sem za eno uro postavila v hladilnik, toliko, da so se sestavine dodobra prepojile in se shladile. Seveda bi lahko presni čokoladni mousse jedla samostojno, brez malin. A prav te so mu dodale svežino in sočnost, zato njihovo prisotnost v sladici vsekakor priporočam. V času, ko je sladica počivala v hladilniku, sem se lotila sobotnega čiščenja kopalnice in sobe. Tako sem v pripravljeni sladici, ki že tako vsebuje le zdrave sestavine, uživala s še manj slabe vesti. Njami!

You Might Also Like