Comfort zone

O spominih in Milinem: “A čmo pogledat album?”

20/02/2020

Spomini, spomini, spomini … Po eni strani pravijo, da je potrebno živeti v trenutku in se ne ozirati na to, kaj in kako je včasih bilo, a dejstvo je, da nas sleherni dan izoblikuje in so nekateri življenjski trenutki kar prelomnice, ki jih je vredno odtisniti na papir, se k njim vračati, tudi kot nekakšen opomnik, kako zelo srečni smo lahko, da so se sploh zgodili. Nič ni samoumevno in na to me s svojo navdušenostjo nad življenjem in drobnimi trenutki vsakdanjika neprestano opominja tudi Mila. Je v fazi, ko veliko sprašuje in neznansko rada posluša zgodbice. “Oči, povej mi, ko si bil ti majhen.” ali pa, ker smo bili v zadnjem času na kar nekaj porokah, “Mami, si bila princeska, ko si se poročila?” ali pa “Kako je bilo, ko sem bila majhna? A čmo pogledat album?” Aktivno posluša, ko ji pripovedujeva zgodbe in spomine, sprašuje in komentira in snuje svojo prihodnost (recimo, kako in s kom se bo ona poročila). Ker so ti trenutki še posebej zabavni, sem se odločila, da končno izdelam tudi poročno fotoknjigo. Najbrž bi se spodobilo, da bi slednjo v naši hiši imeli že tri leta nazaj, a takrat nekako nisem bila prepričana, ali to sploh potrebujem, misleč, kdo sploh še to gleda, ko poročni dan nekako izzveni in življenje utre vsakodnevne tirnice. Razvila sem nekaj najlepših fotografij, jih uokvirila in krasijo družinsko “fotogalerijo” na steni naše dnevne sobe. No, sedaj, ko je Mila, polna radovednih vprašanj, tukaj, pa se je moje mišljenje spremenilo. Izdelala sem poročno fotoknjigo in to na najbolj preprost način – v aplikaciji Printee. Hvaležna sem za to, ker sem se izdelovanja fotoknjige kar malce bala, na koncu sem med izdelovanjem le-te res uživala. Spadala sem namreč med neveste, ki se na poročni dan nekako niso mogle povsem sprostiti. Danes bi vse naredila čisto drugače kot takrat in to me je dolgo bremenilo (ne morem verjeti, da to govorim na glas). A nekaj let zatem sem s svojo poroko pomirjena. Med izdelovanjem fotoknjige, ko na vse skupaj gledam iz distance, sem uvidela, da niti ni bilo vse tako grozno, kot sem si takrat ustvarila mišljenje  v svoji glavi, in da je bil dan prežet s čudovitimi trenutki, ki me v resnici grejejo še danes. Prav hvaležna sem Mili, da je takšna radovednica in me je s svojimi vprašanji spodbudila k izdelavi preproste, a nadvse ljubke Printee fotoknjige. Tako danes na svoj poročni dan gledam z iskrico v očeh, predvsem pa kot na dan, ki je bil le prvi korak k veliko pomembnejšim življenjskim trenutkom. Eden izmed njih je bil trenutek, ko smo postali družinica.

24. avgust 2017 ob 7.50 uri za vedno ostaja definicija najbolj popolnega trenutka v življenju in najbolj hvaležna sem re.studio, ki so s svojo zvezdno karto ovekovečili ta trenutek, ki se ga tako rada spominjam, ki je edinstven in o katerem tako zelo rada pripovedujem Mili.

Fino je živeti v trenutku, a fino se je tudi spominjati trenutkov, ki so tako pomembno vplivali na to, kako živimo danes. Prav zato sem neskončno hvaležna za ljudi, ki so si za življenjsko poslanstvo izbrali to vlogo in s svojim delom ohranjajo takšne trenutke “žive”. Zvezdne karte, ki jih izdelujejo pri re.studio, si lahko pogledaš na povezavi TUKAJ, pri Printee pa so zate pripravili prav posebno ponudbo, in sicer:

Uporabi kodo LOVEEVA in izkoristi 30% popust na razvijanje fotografij. Koda LOVEEVA prinaša tudi 15% popust na izdelavo koledarja, fotoknjige in Printee boxa ter brezplačno poštnino pri naročilu več kot enega koledarja ali nad 40 eur.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like