Comfort zone

Presenečenje pod božičnim drevescem

13/01/2017

Z današnjo objavo se vračam nazaj v božični čas, natančneje v božično jutro, ko me je pod božično okrašenim drevescem pričakalo prav posebno darilo – prenosni računalnik Lenovo Yoga 910. Moj Božiček očitno ve, da moj urnik in način dela, ki sem si ga izbrala, zahtevata veliko mero prilagajanja in letanja na okoli … tako za urejanje spletne strani Grazia kot tudi za urejanje bloga ob sebi vedno potrebujem računalnik, a moja dosedanja mašinca je bila preprosto pretežka za vsakodnevno nošenje s seboj po mestu. Ker me je že pošteno bolela hrbtenica, je Božiček očitno videl, da potrebujem nekaj lahkega in tankega za prenašanje naokoli, pa tudi fleksibilnega in zmogljivega. In prav takšen je moj novi prenosni računalnik Lenovo Yoga 910.

Ker vem, da se s podobnim urnikom, kot je moj, soočate mnogi izmed vas, sem se (čeprav z zamudo) odločila, da delček svojega božičnega jutra delim z vami in vam pokažem vsaj nekaj lastnosti Yoge 910. Vas torej zanima več? Sledite fotografijam …

Da zahvaljujoč dizajnerskemu videzu, priročni tankosti in peresni lahkosti govorim o zares lepem računalniku, ste najbrž opazili takoj. Jaz sem se v njegovo rose gold barvo v trenutku zaljubila. V kolikor se zanimate za nakup računalnika, pa je ta moderni heroj računalniškega sveta zagotovo tisto, s čimer ne morete zgrešiti. Z inovativnimi lastnostmi zmore več kot vse naprave do sedaj.

Lenovo Yoga 910 se ponaša s herojsko funkcijo Hello – varnostno zaščito, ki omogoča identifikacijo uporabnika preko prstnega odtisa, brez tipkanja gesla. Meni se to zdi res genialno, saj ta revolucionarna varnostna funkcija omogoča popolno personalizacijo osebnega računalnika. Nič več zamudnega tipkanja gesel in panike, če le-tega pozabim (kar se meni zelo rado zgodi). Tako me moj novi računalniček vedno znova pozdravi z “Eva Pakiž, živijo!” 🙂 Kako prijazno!

Z Windows Hello varnostno zaščito sem tako lahko brez skrbi, da so moje datoteke, tisoč in ena fotografija, ki nastane za ta blog, ter programi vedno na varnem in le na dosegu mojega prsta.

Računalnik mi je všeč, ker vsebuje pregleden Windows 10, hkrati pa to herojsko napravo odlikuje izjemno dolgotrajna zmogljiva baterija in procesor, ki se nikoli ne utrudi. Glede na to, da se z računalnikom veliko potepam po Ljubljani in je v lokalih težko dobiti kakšno prosto vtičnico, je zame dolgotrajna baterija res nekaj zelo pomembnega.

Lenovo Yoga … ime pove več kot tisoč besed. Ta računalniški heroj se ponaša s fleksibilnim dizajnom z vrtljivim ekranom za 360°. V trenutku, ko tipkovnico “spodvijem” pod ekran, se na zaslonu pojavi napis, ali želim preklopiti v tablični način. Kliknem DA in že lahko računalnik uporabljam kot tablico. Na tej točki visokoresolucijski ekran na dotik resnično dobi svoj pravi pomen.

Udobno se zleknem na kavč in brskam za informacijami, pripravljam vsebine za blog ali uživam v “trenutkih zase”.

Če se med brskanjem odločim, da bi na Lenovo Yoga pogledala kak film ali poslušala glasbo preko YouTuba, pa lahko računalnik mirno odložim na mizo  ali prosto površino na kavču v nekakšno jogijsko asano – strešico – in uživam v prostoročni funkciji, ki mi jo mogoča Lenovo Yoga 910.

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like