Oh, nepoboljšljiv sladkosned sem! Tortice bi lahko jedla vsak dan, sploh če so zdrave in mi po zaužitju ne delajo težav v želodcu ali slabe vesti v glavi. Tako sem se tokrat lotila priprave čokoladne tortice z mandlji. Gre za hitro pripravljeno in enostavno tortico, ob kateri pa zagotovo ne boste ostali ravnodušni. V njej je veliko kakava, ki vas bo sprostil in iz vas izvabil hormon sreče, burbonska vanilija bo poskrbela za omamno aromo, mandlji, smetana, maslo in jajca vas bodo nasitili ter torti dodali krepak okus, sukrin pa je tisti, zaradi katerega boste v sladkobi torte uživali brez trohice slabe vesti …
Sestavine v veliki večini najdete v (spletni) trgovini Kalček:
Kokosova smetana Soyatoo
Maslo Ghee
3 jajca
Ščep soli
Priprava čokoladne tortice je sila preprosta. Mandlje zmeljite ter jim dodajte ščep soli in psylium prašek. V vreli vodi zmešajte grenki kakav in vanilijo. Z mešalnikom zmešajte stopljeno maslo, jajca in sukrin. Tej zmesi dodajte kakavovo maso, kokosovo smetano in mešanico mletih mandljev. Testo prelijete v naoljen okrogel pekač in ga pecite 40 minut na 180°C.
Ko je torta pečena, jo stresite iz pekača in ohladite. Preden jo postrežete, jo okrasite s kokosovo smetano in nadrobljeno čokolado. Presenečeni boste, kako sočna in lahka je ta torta. Najbrž nekaj najboljšega, kar ste kdajkoli okusili (tako presenetljivo lep je bil vsaj odziv mojega dragega).