Comfort zone

Skandinavski luksuz v spalnici: nočitev v apartmaju JYSK

19/09/2019

Starejša kot sem, več skrbi in obveznosti imam, bolj sem utrujena. Logično! Opažam, da je kronična utrujenost v zadnjem času precej pogost problem marsikaterega posameznika. Velikokrat udari mene, veliko ljudi okoli mene pogosto glasno spregovori o nespečnosti, nemirnem spancu ali da se, zadostni količini spanca navkljub, preprosto ne spočijejo dovolj in se utrujenost iz dneva v dan le še povečuje. Najbrž k temu precej botruje hiter tempo življenja in spremljajoči stres, pa ta zoprn občutek, da moramo biti vsem vedno na razpolago v slehernem trenutku, pa tudi to, da bi moralo biti vse narejeno že včeraj in nas čas neprestano lovi … Najbrž so tovrstne situacije vsem še kako poznane, a v resnici je to tema za strokovnjake. Zase vem, da udarjam po tipkovnici in pišem te vrstice v poznih večernih urah, kazalci na uri se že pomikajo proti 23h, budilka pa mi bo zazvonila ob 5.00. In to je situacija, ki se mi dogaja sleherni dan. Ob 22h imam v planu postoriti še to in to in to, ob 5.00 pa moram vstati, saj me bo sicer ura preganjala ves dan. Nisem dovolj pametna, vem pa, da jo spanca v mojem življenju, sploh odkar sem mami, občutno premalo, zato je še toliko bolj pomembno, da je vsaj tistih nekaj uric spanja dnevno kvalitetnih. Trenutek dneva, ki mi paše bolj kot vse na svetu, je, ko se po vsem dnevu letanja, sedenja za računalnikom in v avtu, igranja z Milo, fotografiranj in gospodinjskih opravil uležem v posteljo in moje telo zaprede od ugodja. Takrat imam občutek, da sem zahvaljujoč deležna nežne, a prepotrebne masaže. Da spim kot na oblaku, pa je pomembna predvsem zračnost – vzmetnice in posteljnine. Zame ni hujšega kot spanje v umetnih materialih, ko se zaradi potenja prebujam in nemirno spim. Tukaj z Darjanom ne odstopava in zbirava materiale, ki dihajo. Velik hit v tem trenutku so tako imenovane boxspring postelje, ki so na eni strani eleganten kos pohištva, na drugi strani pa je to prava pot do kar najbolj kvalitetnega spanca in počitka. Meni so všeč tudi zaradi minimalističnega dizajna, ki se prelepo vklopi v vsak prostor, v kombinaciji s pravilno izbranim vzglavjem, odejo in posteljnino pa so sinonim za luksuz v sleherni spalnici. Več o njih si lahko prebereš na povezavi: TUKAJ.

Pomembno vlogo pri kvaliteti spanca ima, jasno, tudi posteljnina. Zelo rada izbiram bombažne posteljnine nežnih pastelnih barv in motivov, ki me že sami po sebi pomirjajo in v spalnico vnašajo spokojnost. Minuli vikend sem imela možnost prenočiti v čudovitem skandinavsko opremljenem JYSK-ovem apartmaju in tam premierno preizkusila njihovo novost – posteljnino SCANDINAVIAN SENSE, ki je nastala po navdihu skandinavske narave in tamkajšnjega preprostega življenja. Gre za linijo izdelkov (več o njih: TUKAJ) iz mehkega 100% certificiranega organskega bombaža v nežnih barvah in prefinjenih vzorcih, ki spodbujajo občutek miru in resnično zazibljejo v miren spanec, hkrati pa poskrbijo, da ta takšen ostane vso noč.

Nočiti in prebiti nekaj uric v JYSK-ovem apartmaju, ki si ga lahko pogledate na spodnjih fotografijah, predvsem pa dan začeti s kavico v postelji, je bilo resnično prijetno doživetje, tudi navdihujoče. Rada imam minimalističen, a topel skandinavski slog in ga poskušam vzpostaviti tudi v svojem stanovanju. Po detajle se pogosto zatekam v poslovalnice JYSK. Njihove svečke, pladnji in vazice, gospodinjski pripomočki, rešitve za shranjevanje, preproge … Tega imam doma že res veliko, a po čudovitem vikendu natanko vem, za katere reči bom še našla proste kotičke in nenazadnje z njimi dopolnila spalni program, od nadvse udobnih posteljnin in boxspring postelje, do lahke prešite odeje in vzglavnika. Všeč mi je, da lahko na enem mestu in po žepu prijaznih cenah najdem širok nabor izdelkov za dom, ki med štiri stene vnese smiselno zaokroženo celoto: minimalistično, a toplo, razgibano, a naravno in nevsiljivo.

Foto: Darjan in Eva

You Might Also Like