Fashion My style

Živalski vzorci: Modni trendi so res zanimiva reč …

16/10/2018

Modni trendi so res sila zanimiva reč. Živalski vzorci, ki kraljujejo letos, kukajo iz vsake izložbe, plezajo, skačejo in renčijo na mestnih ulicah, so zame pravo presenečenje. Še nedolgo nazaj so se v tigrastih, leopardjih in kačastih vzorcih pojavljale le redke, izredno drzne posameznice. Kakšna oprijeta, globoko dekoltirana tigrasta oblekica, visoki štiklčki, dolge umetne trepke, rdeči nohtki, martini v kozarcu – to je moja prva asociacija na živalski potisk. Da se razumemo, s tem ni nič narobe, a nikakor to ni bil moj stil, moja cona udobja.

Živo se še spomnim, ko je lani luč sveta ugledala prva kolekcija Esmara by Heidi Klum: #LETSWOW. V njej je bilo kar precej leopardjega vzorca, z njim pa tudi val zgražanj, kdo bo to nosil in kaj jim je bilo, da so to vključili v kolekcijo. No, meni letos vsi kosi iz tiste kolekcije izvrstno služijo, hkrati pa jih lepo dopolnjujejo tudi ostali rjavkasti kosi iz omenjene kolekcije. No, a modne navdušenke smo letos tako ali tako ponorele za živalskimi vzorci in preprosto ne moremo mimo njih. Še pred časom smo se nad njimi zgražale, zdaj so nam postali všeč. Marsikdo bi nam lahko očital, da se ravnamo po vetru in na nas deluje čredni nagon. Vsekakor! Temu težko oporekamo. A dejstvo je tudi, da so letos živalski potiski zaživeli v drugačnih oblikah. Nič več le štiklčki in oprijeta obleka z globokim dekoltejem, ki je v mojih očeh precej nekomfortna kombinacija, pač pa čudoviti kosi, ki dopuščajo res veliko manevrskega prostora za kombiniranje. Hej, zakaj se niste tega že prej spomnili?! Kdo bi si mislil, da se bom jaz kdajkoli v življenju po ljubljanskih ulicah sprehodila v leopardje potiskani plisirki in se, s čepico na glavi, počutila kot nonšalantna Parižanka. Nepredstavljiv scenarij, ki pa bo kot kaže v letošnji hladni sezoni večkrat zaživel v mojem vsakdanjiku. Tale današnji stajling je zahvaljujoč barvam in lahkotnim krojem meni vsekakor pisan na kožo. Kako je všeč tebi?

Dejstvo je, da sem odprta za drugačnost in sprejemam modne trende. Ne kupim vseh, a nekateri mi pašejo. So čudovita popestritev ustaljene garderobe. Eksotika. Mislim, da bi morali vsi tako gledati na modne trende in se z njimi z navdušenjem poigrati, nikakor pa na njih gledati z odporom in jih pospremiti s komentarji in primerjavami, kot jih pogosto slišim letos: “Še en piton na dveh nogah!” Ni potrebe, res ne. Če ti ni, se obrni stran in se vzdrži zlobnim komentarjem ali objavam na Instagramu. Če ti je všeč, pohvali, deli svoje navdušenje in s pozitivnim pristopom v svoje življenje privabi še več pozitivnih dogodkov. No, to velja pri vseh rečeh, ne samo pri modnem izražanju … 😉

Nosim:

Pulover Terminal3

Krilo Terranova

Torbo NEW YORKER

Čevlje in čepico Zara

Uro CLUSE

Foto: Nike Koležnik

You Might Also Like