Beauty

Zdaj se lahko poletje čisto zares prične! Dlačice, adijo!

11/07/2018

Ko sem pred kratkim s teboj delila svojo izkušnjo z epilatorjem Braun, se je usul plaz vprašanj, vezanih na uporabo le-tega, pa tudi na stanje kože po odstranjevanju dlačic. Trudila sem se sicer odpisati vsaki posebej, a bi kljub vsemu želela v še eni objavi strniti odgovore na najpogostejša vprašanja, ki sem jih prejela.

Kaj mi je najbolj všeč pri epilatorju Braun Silk-épil 9?

Glede na to, da je to moja prva izkušnja z epilatorjem, me je zelo presenetilo, kako učinkovito odstrani tudi zelo majhne dlačice, jih ven potegne s korenino, pri tem pa je bolečina zanemarljiva. To je le rahel pik, nikakor pa temu ne bi mogli reči bolečina. Ob vsakem naslednjem odstranjevanju so dlačice tanjše in mehkejše, zato je bolečina še manj intenzivna.

Všeč mi je, ker lahko epilator uporabljam pod vodo, in takoj po odstranjevanju dlačic zamenjam glavo in na koži izvedem še piling in masažo. Tudi to, da v kompletu z epilatorjem dobim še glave za piling, masažo in tudi britje, je zagotovo velika dodana vrednost.

Krasen element epilatorja pa je tudi Senso Smart lučka, s pomočjo katere lahko dlačice odstranim zares natančno, v primeru premočnega pritiska pa me na to opozori in se obarva rdeče.

Pa pri tebi ta naprava sploh deluje? Kako dosežeš, da gredo dlačice res ven?

Morda to vprašanje zveni čudno, a je vsekakor na mestu. Čisto takoj tudi meni niso šle dlačice ven, potem pa sem spoznala, da se moram z epilatorjem po koži premikati počasi in nežno. Na ta način glava epilatorja zazna dlačice in jih zagotovo ven potegne s korenino.

Ali pod vodo res deluje in kvalitetno odstrani dlačice?

Tako je. Moja izkušnja je, da deluje enako dobro tako “na suhem” kot tudi pod vodo.

Ali odstranjevanje dlačic z epilatorjem Braun Silk-épil 9 zelo boli?

Naj povem, da sem se tega tudi sama najbolj bala in se na prvo odstranjevanje dlačic pripravljala več dni. S takšnim strahom sem približevala napravo h koži in že na daleč sem čutila bolečino, a ko sem resnično izvedla poteg, sem bila presenečena. To nikakor ni bila bolečina, čutila sem le blago pikanje, ki pa je z vsako novo uporabo manj intenzivno, saj so dlačice tanjše, mehkejše in redkejše. Še manj boleče je odstranjevanje dlačic pod vodo, saj voda ublaži draženje. K znatnemu zmanjšanju bolečine pa pripomore tudi dejstvo, da epilator Silk-épil 9 odstrani zelo kratke dlačice, dolge kot peščeno zrno. Glede na to, da ima epilator dve stopnji hitrosti, svetujem, da na začetku uporabiš prvo stopnjo, saj je še bolj nežna.

Koliko časa imam gladke noge?

Proizvajalec obljublja gladke noge do štiri tedne. Najbrž do tega res pride z redno in dosledno uporabo. Jaz po nekaj tednih uporabe še nisem tam, imam pa že sedaj občutno tanjše, mehkejše in bolj redko posejane dlačice. Odstranjujem jih nekje na deset dni.

Kako rešujem problem vraščenih dlačic?

Moram biti iskrena: glavi za masažo in piling sta v paketu z razlogom. Najprej ju nisem čisto redno uporabljala zaradi pomanjkanja časa, a se je to izkazalo kot napaka, saj masaža in piling resnično preprečita problem razdražene kože in vraščenih dlačic.

Ali imam po odstranjevanju dlačic z epilatorjem Braun Silk-épil 9 zelo razdraženo kožo in kako se borim proti temu pojavu?

Imam precej občutljivo kožo, od poroda dalje tudi izredno suho kožo, nikakor pa nimam razdražene kože zaradi epilatorja. Nikakršnih težav nisem imela do sedaj s kakšnim vnetjem ali srbečico po uporabi epilatorja, morda tudi zato, ker si po vsakem odstranjevanju dlačic noge namažem z aloe vero z vlažilnim in hkrati hladilnim učinkom.

Tako, to so bila najpogostejša vprašanja, ki sem jih prejela v zvezi z epilatorjem. V kolikor bi si želela še kakšne informacije, sem seveda vedno tukaj zate.

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Braun.

Foto: Žiga Lovšin

You Might Also Like