Comfort zone

#Yummy: Sneakers torta brez moke, sladkorja in drugih pregreh

09/05/2017

Minuli vikend je ponovno minil v znamenju sladkanja. V nosečnosti mi res paše sladko in le stežka se uprem sladkim razvadam, posledično pa se počutim vse prej kot dobro. Se vidi, da sem se pred tem sladkorju res izogibala. Prav zato imam zdaj spet voljo raziskovati recepte za zdrave sladice, ki pa kljub izbranim sestavinam niso nič manj slastne. Odločila sem se, da pripravim Sneakers torto, ki se ne peče, ne vsebuje bele moke in jajc, oslajena pa je z naravnimi sladili.

Torto sestavljajo štiri plasti, ki skupaj tvorijo okus, ki spominja na omamno dobro arašidovo čokoladico Sneakers. Torta je sicer presenetljivo lahka in sveža, nič težka, kot je sicer značilno za čokoladne torte z dodatkom oreščkov, mislim, da je tudi primerna za vse, ki se držite LCHF diete.

Mimogrede: Vse sestavine za torto sem našla v trgovini Kalček, za katero že veste, da je moja najljubša trgovinica z vsemi zdravimi dobrotami na enem mestu.

Zdaj pa je čas, da se skupaj z mano lotite priprave torte. Takole gre:

“Biskvitna” plast:

50g kokosove moke, 50 g mandljeve moke, 50g kokosove kreme, 1 žlica naravnega sladila, 1 žlička vanilijevega sladkorja v prahu

Zmešamo vse sestavine in jih pritisnemo na dno tortnega pekača. “Biskvit” postavimo v hladilnik in medtem pripravimo arašidovo kremo.

Arašidova krema:

50g neslanih bio arašidov, 100g mascarponeja, 200g grškega jogurta, kokosovo mleko, agar agar, 1 žlička vanilijevega sladkorja v prahu, 3 žlice naravnega sladila

Stopimo kokosovo mleko in ga zmešamo z ostalimi sestavinami v multipraktiku, da dobimo gladko zmes. Dodamo ji naravno želatino agar agar. Maso prelijemo po “biskvitu” in vse skupaj ponovno pustimo počivati v hladilniku nekaj minut, da se arašidova plast strdi.

Karamela:

30g kakavovega masla, 1 žlica naravnega sladila, 2 rebri bele Cavalier čokolade, 60g kokosove kreme

Stopimo kakavovo maslo in dodamo še ostale sestavine, da dobimo lepljivo karamelo. Prelijemo jo po arašidovi plasti.

Čokoladni obliv:

3 rebra temne Cavalier čokolade, 50g kokosove kreme in pest celih arašidov za dekoracijo

Stopimo čokolado in jo zmešamo s kokosovo kremo. Čokoladno mešanico prelijemo po karameli in vse skupaj posujemo s celimi nesoljenimi arašidi za dekoracijo.

Torto pustimo počivati v hladilniku vsaj dve uri (najbolje pa čez noč), da se vse plasti dodobra strdijo, nato pa uživamo v slastni in zdravi sladici, ki po okusu spominja na čokoladico Sneakers.

Foto: Love, Eva

You Might Also Like