Beauty

Video: permanentno lakiranje nohtov doma

30/05/2020

Ko sem pred nekaj tedni objavila zapis, kako v času karantene skrbim za svoje roke in nohte, ste se mnoge navdušile nad LED lučko znamke Semilac Paris in idejo, da bi si tudi ve same pričele permanentno lakirati nohte. Lučka vam je bila iz enakih razlogov kot meni: funkcionira vrhunsko, je manjša in enostavnejša za shranjevanje, hkrati pa na voljo po zares nizki ceni – za manj kot 33 eur jo prodajajo na notino.si.

Ker je bil to moj prvi stik z znamko Semilac Paris in ste mi nekatere napisale, kako fantastična znamka profesionalnega ranga je to, sem se odločila, da preizkusim še druge izdelke za lakiranje nohtov. Res me je zanimala kvaliteta, hkrati pa sem si jih naročila, ker ste si želele videti, kako je pravzaprav videti postopek permanentnega lakiranja nohtov doma. Takole nekako gre in se obrestuje pri meni:

Najprej nohtno ploščo dodobra očistim in razmastim s Semilac Paris Liquids Nail Cleaner izdelkom. Nekaj kapljic vtrem v vatko in z njo obrišem nohtke. Nato v tanki plasti nanesem podlak. Jaz sem izbrala kar 2v1 izdelek, torej UV Hybrid Base/Top Coat, ki ga bom kasneje uporabila tudi kot nadlak. Ta nanos sušim pod LED lučko 30 sekund. Nato s čopičem “pobožam” posušen podlak in z njegovo pomočjo odstranim nekoliko lepljivo sled ter tako pripravim nohte na nanos barvnega laka. Nato v dveh plasteh nanesem barvni lak. Jaz sem tokrat izbrala odtenek Pink Peach Milk, torej nežen mlečno rožnat odtenek. Vsako plast barvnega laka posebej sušim pod LED lučko 30 sekund. Nato nanesem nadlak, ki poskrbi za zaščito barvnega laka, UV Hybrid Base/Top Coat. Posušim ga pod LED lučko, tokrat nohte pod lučko raje pustim kar 60 sekund, da se res vse plasti dodobra posušijo. Nadlak za seboj pusti nekoliko lepljivo sled. Odstranim jo z Nail Cleanerjem, ki sem ga že uporabila v prvem koraku lakiranja. Ko odstranim lepljivo sled, nohti pridobijo na čudovitem sijaju.

Trik: Zelo pomembno je, da vsako plast nanesemo v tanjšem sloju, ker se debelejši nanosi običajno hitreje odlepijo iz nohtov.

Celoten postopek permanentnega lakiranja nohtov si lahko sicer pogledaš tudi v IGTV videu na povezavi:

Permanentno lakiranje nohtov doma

You Might Also Like