Comfort zone

Veganski Bountey sladoled

30/04/2016

Od kar pomnim, sem nora na sladoled. Zame ni boljše razvade, kot to in za mano je kar nekaj dni, ko je kakšnega od glavnih obrokov zamenjala kar kakšna malce večja porcija sladoleda. Sploh v poletnem času se raje prepustim razvajanju ob sladoledu kot pa obroku “prave hrane”. Ne bom rekla, da je to zdravo, niti ne bom rekla, da to počnem brez slabe vesti, ampak tako pač je. Sem sladoledni frik. In prav zato sem neskončno hvaležna vedno več slaščičarnam, ki ponujajo nekoliko bolj zdrave različice sladoleda, celo brez mleka in laktoze, brez glutena in brez dodanega sladkorja. Zaradi njih se občasno pregrešim z malce manj slabe vesti, minuli teden pa sem veganski “bountey” sladoled zase in svojo družino pripravila kar sama.

Zanj sem potrebovala sledeče sestavine, ki sem jih po večini nabrala kar v trgovini Kalček:

2 banani

10 žlic grobo mlete kokosove moke

10 jedilnih žlic Sukrina Gold

1 strok burbonske vanilije Rapunzel

5dcl kokosovega mleka Rapunzel

1 kokosovo smetano Rapunzel

5 žlic grenkega kakava Rapunzel

3 žlic mletih chia semen Pegan

img1461760937518

Najprej sem zmrznila dve banani. Zmrznjeni banani sem v multipraktiku zmlela z 10 žlicami kokosove moke, 5 žlicami Sukrina, kokosovo smetano, burbonsko vanilijo in trdim delom v kokosovem mleku (tekočino sem shranila za preliv).

In ker je preliv najboljši del sladoleda in ni dobre porcije sladoleda brez izjemnega preliva, sem slednjega pripravila iz kokosove vode, v katero sem zamešala 5 žlic grenkega kakava, 5 jedilnih žlic Sukrina in 5 jedilnih žlic chia semen.

img1461760628449

Bananino zmes sem prelila v plastično posodico. Po bananini zmesi sem prerazporedila zgoščen čokoladni preliv in vse skupaj postavila v zamrzovalnik. Praviloma bi morala sladoled pustiti v zamrzovalniku le nekaj minut, toliko da se sestavine usedejo, in ga nato postreči, a ker sem se priprave lotila zvečer, sem sladoled povsem zamrznila, naslednji dan pa nas je pričakala slastna veganska “bounty” zmrznjenka, ki se je sproti topila na krožničku in ob kateri smo počasi uživali …

You Might Also Like