Beauty

Urejeni nohti in negovane roke v #OstaniDoma dneh

27/04/2020

Moj pogled na naslovni fotografiji morda sprašuje, le kdaj se bodo odprli kozmetični saloni in se bom lahko končno prepustila rokam izkušene kozmetičarke, ki me bo malce razvajala, nalakirala nohte za naslednje 4 tedne in ponegovala moje roke, katerih koža kriči po neki bogati hranilni maski. Seveda kozmetičarkam po praznikih resnično želim veliko dela, hkrati pa sem presrečna, da sem v vmesnem času našla odlične rešitve, da situacija na mojih rokah tudi v teh #OstaniDoma dneh ni tako zelo kritična.

No, takole je. Nohtov si s klasičnim lakom do preteklega tedna nisem želela lakirati, saj sedaj, ko smo doma, preprosto preveč kuham in pospravljam in razkužujem roke, da bi se imelo smisel lakirati s klasičnim lakom. To bi morala potemtakem početi vsak dan in za to nimam niti volje niti časa. Raje sem se sprostila in imela pač nenalakirane nohte, še vedno pa povsem lepo negovane in zaščitene s prozornim lakom. Večino časa preživljam z Milo, njej pa to, ali ima njena mami nalakirane nohte ali ne, itak ni bistvenega pomena. Me je pa zaradi istih razlogov – kuhanje, pospravljanje in razkuževanje – morila resnično izsušena koža na rokah. Gre za tisti nivo izsušenosti, ko kožo zateguje, srbi, draži, na nekaterih mestih je bila že prav groba in razpokana. A če sem jo mazala? Sem jo, seveda! Neprestano, a brez uspeha. Ko so moji prsti odklikali na notino.si, pa se je moj nakupovalni čut ponovno ustavil na znamki La Roche Posay in obnovitveni kremi za roke Cicaplast Mains z vsebnostjo  termalne vode La Roche Posay, ki pomirja, obnavlja in odpravlja proste radikale. Ne vem, kaj imava s to znamko, a očitno me vedno reši iz že skoraj brezizhodnih in obupanih situacij. V kolikor me redno spremljaš, potem veš, da sem na linijo Lipikar res navezana, ta krema za roke pa mi je pomagala praktično po prvem nanosu in pomirila kožo, ki je bila do tedaj srbeča, razdražena in povsem izsušena. Sedaj jo uporabljam kak teden in videz moje kože na rokah je občutno bolj zdrav. Koža ni več groba in razpokana, situacija ob nohtni plošči se umirja in drobne ranice so se že skoraj povsem zacelile. Ta krema za roke je sicer gosta in mastna, a se za razliko od mnogih krem podobnih tekstur, ki sem jih preizkusila v zadnjem mesecu, ta vpije v kožo in na rokah ne pušča tistega zoprnega mastnega in lepljivega občutka. Hvala še enkrat, La Roche Posay, da imam spet mehko kožo na rokah!

Se je pa med brskanjem po notino.si ponovno pojavila tudi želja po nalakiranih nohtih in zamikala me je LED lučka SEMILAC. Doma sicer že imam neko staro UV lučko, a me kljub temu pogosto mine lakiranje s permanentnimi laki, saj sušenje s to lučko traja celo večnost. O znamki SEMILAC sem sicer slišala kar nekaj pohval kozmetičark, zato se mi je pogled ustavil na tej miniaturni različici za domačo uporabo in dala sem ji priložnost, saj sem si res zaželela malce pomladnih ali pa vsaj nevtralnih barv na nohtih, po možnosti nanešenih s permanentnimi laki, ki se na nohtih obdržijo vsaj 10 dni. Glede na to, da je cenovno res dostopna (stane dobrih 33 evrov), sem kar malce dvomila, ali bo sploh dobro posušila lak, ampak se je na moje presenečenje zares dobro izkazala. Nohte sem imela nalakirane in posušene v 15 minutkah, saj lučka vsako plast laka posuši v le 30 sekundah. Drage moje, tole je res nakup, ki se splača. Lučka namreč posuši vsak tip laka, od navadnega do permanentnih in gel lakov. Jaz že vem, da jo bom imela ves čas postavljeno na vidno mesto in bo čakala na moje trenutke lepotičenja, razvajanja in igranja domačega kozmetičnega salona.

Torej, zaprti kozmetični saloni niso najbolj prijetna reč, kljub vsemu pa upam, da ti moj zapis in preizkus teh dveh izdelkov iz notino.si pomagata prebroditi te #OstaniDoma dni, da se boš počutila lepo, negovano in urejeno tudi v tem času, ko nas delo od doma, vsa gospodinjska opravila ter šolanje in varovanje otrok silijo v neprestano akcijo 24/7. A ne, da nam v karanteni sploh ne utegne biti dolgčas, čeprav smo se tega na začetku tako zelo bali? 😀

Foto: Darjan

You Might Also Like