Fashion My style

Univerzalna in šik poletna obutev

20/07/2020

Prav rada bi bila uglajena dama. Všeč so mi ženske, ki ves čas oživljajo svojo ženstvenost in vsako minuto izgledajo kot iz škatlice. Make up? Brezhiben. Frizura? Vsak lasek na svojem mestu. Parfum? Oh, opojne vonjave so od nje razlegajo, ko je že dolgo ni več v vidnem polju. Čevlji? Vedno elegantne petke. Obleka? Zahteva pokončno držo in pokaže obline. Kaj na rečem, govorim o ženski, ki pusti pečat, in prav zares bi si večino časa želela biti takšna fina dama, a le v teoriji. V praksi se mi zdi to preveč zahtevno. Preveč dela s samim seboj. Z leti sem postala bolj praktična in skačem od navdušenja, ko odkrijem čevlje, ki jih lahko nosim na prav vse. Pa udobni morajo biti.

Letošnje poletje so to rjavi usnjeni natikači znamke Gino Rossi iz trgovine CCC. Kombiniram jih lahko na vse poletne oblekice, ki jih trenutno najraje nosim, na dopustu sem jih zelo rada nosila tudi na kopalke – v kombinaciji z dolgo belo srajco in slamnikom. Na minuli dopust sem sicer vzela potovalko čevljev: petke, platforme, več natikačev, ampak povsem brez potrebe, a na koncu prišla do spoznanja, da je en par natikačev, ki se kameleonsko vživlja v vloge, ki jih narekuje obleka, povsem dovolj.

https://www.instagram.com/p/CCHB2SPHMXj/

Če se vrnem na uvodni sestavek … Še več, z leti sem postala celo bolj samozavestna v nizkih čevljih. Nekako se mi zdi, da bolj pritičejo moji umirjenosti. Rada imam občutek svobode, mir, tišino, tudi samota mi prija in te ljubezni najraje utelesim v lahkotni frofotavi oblekici in z udobnimi, a še vedno šik natikači.

https://www.instagram.com/p/CB41hEoHGBn/

Po zapisanih vrsticah težko podam nek konkreten modni nasvet, le namignem lahko, da se mi je življenje precej poenostavilo, ko sem začela v garderobo vključevati kar največ kosov v nevtralni barvni paleti. Morda se komu takšna garderoba zdi dolgočasna, meni pa prav kosi v nevtralnih barvah, kot so rjavi, bež, beli, sivi, črni in pudrasti odtenki, nudijo toliko možnosti kombiniranja, vse paše eno z drugim in kar nekako zmanjšajo potrebno po nepotrebnem zapravljanju.

Foto: Tina Medvešček in Darjan Pakiž

You Might Also Like