Comfort zone

Učenje z igro

29/09/2019

V sodobnem času je ponudba igrač ogromna. Najbrž se boste vsi starši ali pa nenazadnje vsi, ki ste morali za bližnjega malčka kupiti darilo, strinjali, da je med vso to poplavo težko izbrati pravo stvar. Kaj je tisto, kar pri otrocih vžge, jih zamoti, jim da nekaj več? Ko sem pred časom delala v trgovini z otroško ponudbo, je veliko kupcev prišlo v želji, da bi za otroka kupili igračko, ki jo bo ta prisvojil, imel za svojo in bo od nje neločljiv. Kar zahtevna misija, če sem iskrena. Takrat sem se vedno spraševala, ali jim je na koncu uspelo in je otrok resnično prejel v dar najbolj priljubljeno igračko v svojem vesolju. Nekateri otroci so sicer hitro zadovoljni, drugi pa za igro potrebujejo malce več dogajanja. Moja Mila sodi med slednje. Kot dojenčica je bila, kot sem povedala že premnogokrat, itak zadovoljna zgolj z mojim prsnim predelom :D, kasneje sem poskušala vse mogoče, a v večini primerov prav zares neuspešno. Še največ pozornosti so pritegnile knjigice – za klasične je bila potrebna moja ali Darjanova asistenca, medtem ko se je s Pojočimi rimami znamke Fisher Price zamotila tudi sama in prav simpatično poplesavala in ploskala na pesmice iz knjigice.

Še kak mesec pred Pojočimi rimami pa sem Mili kupila lonček s piškotki v obliki likov. Nanj sem res veliko stavila, a si nisem želela delati lažnih upov, da bo kaj zaleglo, glede na to, da moje deklice ni nobena igrača prav veliko zanimala. A ta Fisher Price lonček me je presenetil s prvim dnem. Takrat so ji bile zanimive barve, svetleči nosek, like je tlačila v ustka, pokrovček lončka pa je natikala na lonček in z njim udarjala po tleh, kar se ji je zdelo še posebej fino. In ta lonček je zanimiv vse od tedaj. Postopoma je osvajala oblike in jih vedno bolj spretno vstavljala v odprtine. Zdaj to že super obvlada, a se z liki uči barv in ji je tudi v tem smislu lonček v krasen izziv.

Zadnji v nizu je v našo hišo prišel Fisher Pricov pametni kuža, preko katerega otrok spoznava prve besede, poje pesmice, se uči barv in razvija druge govorne in motorične spretnosti. V letošnjem letu je ta kuža dobil nekaj posodobitev in je še mehkejši, pohvali se lahko tudi z novimi, še boljšimi, slovenskimi vsebinami. Mislim, da je prav mehkoba plišaste igračke dodana lastnost temu kužku, da ga je Mila tako lepo sprejela. K njemu se rada stiska, sproti pa pritiska njegove tačke ali ušesa in se skozi krasno zabavo, polno topline in nežnosti, tudi uči.

Velikokrat sem že slišala, da je otrokovo primarno delo igra. Zdaj, ko imam svojega otroka, vem, kako zelo pomembno je, da mu dovolimo to svobodo, ga kot starši spodbujamo k igri in zanj izbiramo prave igrače – takšne, ki veliko dajo in dodobra zaposlijo otrokove možgančke, krepijo koncentracijo, spomin in ročne spretnosti. Znamka Fisher Price me je v tem smislu zares navdušila in jo toplo priporočam. Do 30.9.2019 lahko na Mimovrste izkoristiš tudi 20% popust na TOP12 Fisher Price izdelkov s kodo EVA20919. Povezava do izdelkov: TUKAJ

You Might Also Like