Beauty

Tukaj preživljam trenutke za dušo in telo!

09/03/2016

V kolikor me spremljate po Facebooku ali Instagramu, potem veste, da že dve leti obiskujem ženski vadbeni in sprostilni center WHB Institute. Tja sem zašla po naključju (v kolikor ta obstajajo). Center je odkrila bivša sodelavka, se tja prijavila na prvo brezplačno svetovanje in terapijo, z vidnimi rezultati pa je v obisk centra premamila še mene. Najprej sem bila nad ponudbo razočarana in močno dvomila v to, da bi lahko s pol ure vadbe dosegla vidne rezultate. Čeprav to ni ravno v moji navadi, sem razočaranje delila s šefico centra in ta me je pomirila, naj vztrajam. Prepričala me je in center sem začela obiskovati 2-3x tedensko. Pol ure vadbe, ki so jo izurjene terapevtke pripravile glede na moje potrebe in želje, sledita vakuum in body wrapping/grelna blazina. To kombinacijo sem odkrila kot daleč najbolj efektivno. Zakaj? Naj vam razložim v nadaljevanju.

Vadba v WHB Insitutu poteka pod infrardečimi lučmi. Naj si bo vadba na kolesu (torej, kardio) ali v infrardeči komori (torej, izvajanje vaj po predpisanem programu) poteka na 37°C, kar je dovolj zgovoren podatek, da se v tem času intenzivno prepotim. Tkiva se, brez predhodnega ogrevanja, takoj ogrejejo in že ob prvem izvajanju vaje čutim, da se telo čisti, da delam in da je vadba intenzivna. Telesna vadba v tem režimu z aparaturami Infrared SLIM in Infrared BIKE ob istem telesnem naporu pomeni porabo nekajkrat več kalorij kot pri običajni vadbi. Po vadbi grem vedno pod tuš, temu pa sledi lepši del obiska WHB Insituta. Odpravim se v beauty del centra in se prepustim rokam terapevtke. Na vakuumu, terapiji, ki zmanjšuje celulitna stanja, pospeši limfni obtok, izboljša tonus kože, zmanjša vidne kapilare, sprosti mišično napetost in posledično pripomore tudi k redukciji obsega, terapevtka noge namaže z omamno dišečim pomarančnim oljem za odpravljanje celulita in mi s posebnim zvonastim aplikatorjem ob hkratnem sesanju s krožnimi gibi masira in gnete kritične predele ter na ta način izboljša mikrocirkulacijo in razteza vezivno tkivo. Tam, kjer je koža slabše prekrvavljena in ne tako čvrsta, izvajanje vakuuma sicer malce boli, ampak z vsakim obiskom je bolečina manjša in užitek večji. Po vakuumu pa se odpravim še v body vrapping ali grelno blazino. Pri body wrappingu me terapevtka namaže s cimetovo kremo, ovije v folijo in blazino, nato pa se prične izvajanje presoterapije. Pri tem postopku posebna blazina s pomočjo vpihavanja zraka v zato posebej prirejene manšete, ki ovijajo prizadete dele telesa, potiska nakopičeno medcelično tekočino nazaj v krvni obtok. Obsega devet različnih programov, namenjenih predvsem izboljšanju limfnega obtoka. Deluje na principu stiskanja ven, stiskanju limfnega ožilja in stiskanja limfne tekočine. Terapija se izvaja od 30 do 45 minut. Včasih pa si namesto body wrappinga raje izberem grelno blazino, ki po vadbi in pregnetenem tkivu na vakuumu pospeši presnovo, potenje in tako izboljšuje tonus. V grelni blazini čutim, kako se moje telo razstruplja, koža pa čisti, saj se izboljšuje krvna cirkulacija. Po vakuumu in body wrappingu/grelni blazini se nič več ne tuširam, saj negovalna olja in kreme tudi po končani terapiji še prodirajo v tkiva in delujejo še ves dan (WHB Insitute namreč, če je le mogoče, obiščem zjutraj, pred službo).

Vedno znova se po obisku WHB Insituta počutim bolj zdravo in fit, vitkejšo in prerojeno, saj so vadba in druge storitve ustvarjene za izboljšanja stanja mojih kritičnih predelov. Seveda me pogosto zmoti vprašanje, ali verjamem v to. A ga povsem razumem, saj sem bila tudi sama skeptična in polna predsodkov. Morda vadba ni primerna za strastne športne navdušenke, ki rade intenzivno tečete v naravi ali se boljše počutite na visoko intenzivnih intervalnih vadbah, a vsekakor bo navdušila tiste, ki za ukvarjanje s športno aktivnostjo potrebujete brco v rit in nagrado. In verjemite mi, da je obisk vakuuma, presoterapije, grelne blazine ali savne najbolj sproščujoča nagrada, kar bi si jo lahko zamislili in najlepše preživetih 20, 30 ali 45 minut dneva. Dejstvo je, da so vadbe in terapije v WHB Insitutu efektivne in pripomorejo k hitrejši izgubi obsega, a le, če je temu podrejena tudi ustrezna prehrana. A ne skrbite, tudi pri tem vam z nasveti pomagajo prijazne WHB terapevtke. Drage damice, obiščite jih na Parmovi ulici 53 v Ljubljani ali na Seidlovi cesti 18 v Novem mestu.

You Might Also Like