Beauty

Test: Razstrupljevalna nega za lase Vichy Dercos Detox

25/02/2020

Zagotovo ti je sledeča situacija poznana: preizkusiš malo morje izdelkov, jim daš čas, da se izkažejo, zapraviš za njih kar precejšen kupček denarja, a nikakor ne prideš do zadovoljive rešitve. V tem začaranem krogu sem se v zadnjih mesecih znašla tudi jaz, težavo pa so mi povzročali predvsem lasje. Običajno so pokazali potrebo po umivanju enkrat tedensko, od poletja dalje pa bi jih lahko umivala na dnevni bazi. Pri moji dolžini las to postane res obremenjujoče in postopoma, korak za korakom, prične celo vplivati na kvaliteto življenja, saj umazanih las res ne želim imeti, saj z njimi jaz preprosto nisem jaz, a vsakodnevno pranje prav tako ne pride v poštev. Prav tako konstantno umazani in pogosto umiti lasje s seboj prinesejo še večjo občutljivost, hkrati pa še bolj utrujen, nezdrav videz las, brez leska. Kaj je vplivalo na spremenjeno stanje lasišča in las, ne vem zanesljivo? Vzroke lahko iščem v stresu, pomanjkanju spanca, večji izpostavitvi onesnaženemu okolju, morebitnih hormonskih spremembah, tudi v prehrani in vodnem kamnu. Res ne vem, vem le to, da mi nobena od sicer preverjenih različic lasne kozmetike ni več prav dobro služila in vedno bolj mi je postajalo jasno, da moram najti nekaj, kar bo pomirilo moje lasišče in lase do te mere, da jih ne bom več potrebovala izpostavljati vodi in šamponu na dnevni bazi, ker to pač za njih zagotovo ni dobro.

Ko sem tako nekega dne že skoraj obupano brskala po spletni trgovini notino.si in iskala nekaj potencialno primernega, sta mojo pozornost dobila šampon in balzam Vichy Dercos Detox, čistilna razstrupljevalna nega za hitro mastne lase. Šampon naj bi reguliral prekomerni sebum na lasišču in ga razstrupljal, rezultat pa naj bi bili čisti lasje in lasišče. Tako je pisalo v opisu in glede na to, da so me šamponi Vichy Dercos navdušili že večkrat v preteklosti, sem dala priložnost tudi Detox liniji. Pripravljena sem bila tudi na razočaranje glede na vse izkušnje zadnjih mesecev, moram biti iskrena, a z veseljem zaključujem ta zapis v precej pozitivnem duhu. Linija Dercos Detox ima nadvse blag, nekoliko svež, zeliščni vonj, ki pa nikakor ni moteč in tudi ne pušča na laseh kakšnega neprijetnega zeliščnega vonja. Zelo blag in naraven vonj pa spremljajo številni pozitivni učinki izdelkov. Šampon Dercos Detox vsebuje spirulino, ki s svojim antioksidativnim delovanjem deluje razstrupljevalno in ščiti pred prostimi radikali, in aktivno oglje, ki dobesedno posrka odvečni sebum in preprečuje nalaganje le-tega na lasišču. Po večkratnem umivanju s tem šamponom lasje končno spet pričnejo pridobivati na volumnu in zdravem videzu, saj aktivne sestavine ščitijo lasna vlakna pred nevarnostmi onesnaževanja. Delovanje šampona še dodatni ojača delovanje balzama Dercos Detox, po uporabi katerega so lasje resnično svilnato mehki in sijoči. Naj se sliši še tako “zlajnano”, a čisto zares so takšni, kot bi prišla iz frizerskega salona.

Da povem še svojo situacijo sedaj, ko linijo Vichy Dercos Detox uporabljam že kar nekaj časa. Gotovo te zanima, kolikokrat na teden si sedaj, po dobrem mesecu uporabe, umivam lase? Ja, spet je vse tako kot včasih: enkrat tedensko, morda dvakrat, če imam kak poseben dogodek in si želim povsem svežih las za to priložnost. Nekako imam občutek, da ta dva izdelka, sploh šampon, deluje kot piling na lasišče in iz njega izpere vso umazanijo, nato pa aktivno oglje v njem še nekaj dni deluje in opravlja svoje delo uravnavanja odvečnega seruma. Hvaležna – do neba!

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like