Beauty

Test: Parni likalnik Bellissima

22/03/2020

Sem ena tistih žensk, ki si življenja (skoraj) ne predstavlja brez likalnika za lase. Z njim si ukrotim neubogljive lase, še bolj kot za likanje pa likalnik uporabljam za kodranje las. S kodralnikom sem tako zelo nespretna, z likalnikom pa imam svoje prilično dolge lase nadvse hitro oblikovane v lahkotne kodre. A vse me vemo, kaj konstanta uporaba likalnika pomeni za lase. Ko imam obveznosti veliko in si lase za fotografiranja in dogodke zaporedoma kodram, ti postanejo suhi, uveli, iztrošeni. Seveda jih crkljam z globinsko masko, a to ni dovolj. Prav zato sem se v zadnjih tednih odločila, da klasični likalnik zamenjam za parnega. Ta naj bi zaradi pare, ki obdaja plošči, lasno vlakno ščitil pred poškodbami in izsušitvijo. Glede na to, da se zaenkrat kodranju še ne bom odpovedala, se mi vsaj ta korak k boljšemu stanju las zdi še kako smiseln.

Na spletni strani notino.si sem našla parni likalnik Bellissima My Pro Steam B28 100. Neskončno sem se ga veselila, svoje navdušenje ob prejemu celo delila na v instastoryjih, nato pa me je nekaj deklet opozorilo, da so od njega pričakovale več. Vseeno sem ga preizkusila, ga še malce “raziskovala” in ne glede na komentarje hitro prišla do zaključka, da je ta likalnik natanko to, kar sem iskala. Rokovanje z njim je res enostavno. Lase čudovito zlika, na drugi strani ustvarja lahkotne, neumetelne, a hkrati obstojne kodre. Zaradi pare so lasje ob stiku s keramično ploščo nekako bolj voljni in svilnati, seveda pa ga ne uporabljam še tako dolgo, da bi lahko govorila o tem, ali se bo na dolgi rok problem suhih las zaradi likalnika nekoliko zmanjšal. Kar se tiče pare se mi zdi pomembno opozoriti: zelo pomembno je, da je rezervoar za vodo poln. Ko se likalnik segreje, je potrebno nekajkrat pritisniti na črn gumbek pod keramično ploščo, dokler ne začnejo iz luknjic na plošči polzeti kapljice vode in se zasliši zvok pare.

Seveda je pred likanjem potrebno lase popršiti s sprejem, ki ščiti lase pred toplotno obdelavo, na koncu pa kodre učvrstiti z lakom za lase. Jaz trenutno uporabljam kar tandem WELLA Professionals, in sicer pršilo za toplotno oblikovanje las Eimi Thermal Image, ki lase ščiti, gladi, vlaži in nahrani, ter lak za lase za ekstra močno utrjevanje Eimi Super Set. Ta mi je všeč, ker resnično podaljša življenjski rok kodrov, hkrati pa las ne obremeni in se enostavno razčeše.

Foto: Darjan

You Might Also Like