Beauty

Test: Nega las z Olaplex izdelki

27/07/2020

Mila je že prešla v “Zakaj?” fazo in nemalokrat iz njenih ustec slišim vprašanje: “Mami, zakaj imamo lase?” Seveda ji povem, da lasje, tako kot druge dlačice na našem telesu, ščitijo telo, a ne morem mimo tega, da z njo ne delim lepotnega reka, ki pravi, da so lasje okras telesa. Naj dvigne roko tisti, ki se s tem ne strinja?

Zase lahko zlahka rečem, da lasje vplivajo na moje celostno počutje. Ko imam tako imenovan “bad hair day”, si nisem podobna. Počutim se kot siva miška, ki si želi čimprej priti domov, zvrniti glavo pod tuš in narediti konec lasem brez volumna in sijaja. Saj vem, stanje las ne bi smelo imeti tako usodnega pomena, a si ne morem kaj, da ne bi ves čas iskala produktov, ki izboljšujejo situacijo mojega naglavnega okrasja.

V lanskem letu sem se borila z mastnimi lasmi. Lahko bi si jih umivala vsakodnevno. Januarja pa sem na notino.si odkrila Vichy Dercos Detox linijo za nego las, ki je situacijo izboljšala. Rezultati so se kazali od prve uporabe dalje in od prve uporabe dalje sem si lahko pričela lase umivati 1x tedensko. Naj povem, da se je posledično tudi poraba šampona vidno zmanjšala, saj je ena steklenička zadostovala za kar pol leta. Vichy Dercos Detox sem uporabljala do junija in v tem času resnično dobila občutek, da so se lasje razstrupili, hkrati pa so sedaj pripravljeni sprejeti več intenzivne nege.

Ker sem v zadnjem času večkrat slišala pohvale OLAPLEX izdelkov, sem se odločila dati priložnost tudi tem. Del njihove linije je sicer salonski in v Viki’s Place me je nadvse navdušila OLAPLEXova maska za lase, po kateri sem imela lase tako gladko kot že dolgo ne. Na notino.si pa sem si naročila nekaj izdelkov za domačo uporabo: šampon, balzam in kremo za lase z regeneracijskim učinkom.

Šampon Olaplex No.4 Bond Maintenance in balzam Olaplex No.5 Bond Maintenance sta idealna izdelka za moje suhe, krhke lase, ki pogosto podležejo kodranju z likalnikom. Šampon in balzam namreč popravljata in obnavljata poškodovane lase, odpravljata neželene krepaste tanke lase, lase vlažita, ohranjata barvo in njen sijaj. Šampon ima še eno magično lastnost: skrbi namreč, da so lasje bolj čvrsto zakoreninjeni in ne izpadajo, balzam pa na drugi strani skrbi za lažje razčesavanje las, zaradi česar ne prihaja do neprijetnega vlečenja in obremenitve las.

Odlična podpora zgornjima, osnovnima, izdelkoma pa je krema z regeneracijskim učinkom Olaplex No.6 Bond Smoother, ki jo nanesemo na vlažne ali suhe lase in lasem v naslednjih 72 urah po nanosu nudi globinsko regeneracijo in zaščito. Aktivne molekule, kokosovo olje in vitamin E v kremi popravljajo poškodovane difuzne vezi znotraj lasu, zaradi česar je obnova poškodovanih lasnih vlaken vidna v zelo kratkem času. Kar sem opazila ob nanosu te kreme, je, da so lasje na otip resnično bolj gladki, nekako polni in sijoči, pa tudi voljni za oblikovanje. Krema lasem nudi tudi termo zaščito med toplotnim oblikovanjem, zato je ta krema praktično nujnost za vse, ki si ne predstavljamo vsakdana brez kodralnika, likalnika ali sušilca las.

Vem, da je dober mesec uporabe določene linije za lase prekratek čas za podajanje nekih končnih rezultatov, a dovolj, da opaziš razlike. Lasje hitro povedo, ali jim nek izdelek paše ali ne. Po Olaplex liniji opažam, da lahko lase še vedno umivam enkrat tedensko. Opažam, da so bolj gladki, sijoči, zdravi. Dva meseca mineva od mojega barvanja in striženja konic in glede na to, da sem bila vmes tudi na dopustu, bi človek mislil, da bodo lasje kričali po striženju konic in barvanju, a po tem zaenkrat niti ni potrebe. Olaplex očitni ščiti barvo in lasno vlakno od korena do konic. Opažam tudi veliko manj izpadanja las. Ko sem si lase razčesala pred uporabo izdelkov Olaplex, so med česanjem izpadle tudi lomljive konice. To mi je bilo vedno mučno gledati. Sedaj tega resnično ni več. Konice se krepijo, lasje postajajo vedno bolj polni in živahni. Mislim, da je pokazateljev, zakaj nadaljevati z Olaplex nego, dovolj, prav tako tudi razlogov za en “happy dance z lasmi” sredi Ljubljane.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like