Beauty

Test: Naravna in veganska otroška nega za lase in telo Naif Baby & Kids

01/06/2020

Ko sem pred časom v anketi preko instastoryjev spraševala, česa bi si na mojem Instagramu in blogu želeli še več, je močno izstopal odgovor, da bi želeli še več otroških vsebin in ocen otroške kozmetike. Žal tega zadnjega prav veliko ne morem ponuditi, saj prav veliko ne eksperimentiram na Milini rosno mladi kožici. Trenutno sta za nama dve leti dosledne uporabe linije La Roche Posay Lipikar, ki ji nekajkrat letno namenim kak hvalospev, bodisi tu, bodisi na Instagramu. Obožujem jo in zame je ta kozmetika izjemna.

Ker pa so me pred kratkim na notino.si presenetili z darilcem za Milo in paketom izdelkov Naif, sem se odločila dati priložnost tudi njim. Zakaj? Priznam, da me je naprej “kupila” že njihova fletna embalaža. Obožujem takšne prečiščene embalaže z ljubko noto, ko gre za otroško kozmetiko, ki so prostoru dobesedno v okras. A seveda me kozmetika ni prepričala zaradi ljubke embalaže, prej zato, ker je embalaža iz bioplastike, ki je biorazgradljiva in posledično okolju prijazna. Sicer pa govorimo o nizozemski znamki kozmetike in izdelki so v celoti izdelani tam – iz naravnih sestavin in veganski.

Izdelek, ki sem ga najprej uporabila na Mili, je bil balzam za lase v spreju z naravnim ekstraktom bombaža za lažje razčesavanje nežnih otroških las. Mamice kuštravih skodranih otročkov me boste razumele, saj se kodrasti laski še raje kuštrajo, so še bolj suhi in je razčesavanje le-teh pogosto prava muka. Predvsem za otročka, seveda, ker pri teh letih zna že glasno povedati, da ga cuka in se krtače otepa z vsemi štirimi. No, z Naifovim sprejčkom gre razčesavanje enostavno od rok, laski pa so po uporabi gladki, sijoči, mehki na dotik in še neverjetno lepo dišijo. Veste, kaj je Milina prošnja vsako jutro pred vrtcem, ko vidi, da jo imam namen počesat? Ta stavek se zasliši iz njenih ustk: “Mami, z levčkom me pošpricaj!” Kako simpatično se mi zdi, ko na ta sprejček gleda kot na svojega malega rešitelja 😀

Poleg balzama v spreju sicer za Milino nego las uporabljam negovalni šampon z naravnim ekstraktom bombaža, a slednjega le enkrat tedensko. Ta šampon se hitro speni in tako lase kot lasišče čisti, obnavlja in hrani, zaradi česar so laski po umivanju igrivi, polni volumna in zdravega sijaja, pa tudi nežno odišavljeni z Naifovim prepoznavnim vonjem. To mi je resnično všeč, ker vsi Naif izdelki enako dišijo in ima sedaj Mila prav nek prepoznaven vonj, ki je, vsaj nama z Darjanom, tako domač, prijeten in topel.

Na dnevni ravni sicer uporabljamo čistilni gel za prhanje z naravnim ekstraktom bombaža. Gre za gel, primeren za dojenčke od rojstva dalje, zato najbrž ne rabim posebej poudarjati, da kožo nežno očisti in jo že med umivanjem neguje, da je po uporabi mehka in voljna. Resnično opažam, da ima Mila manj suho kožo, od kar uporabljam ta gel za prhanje, tako kot vsi Naifovi izdelki, pa ima tudi ta tako lep vonj. Nežen in naraven, a dolgotrajen. Prelepo!

V teh spremenljivih vremenskih razmerah, ko enkrat sije sonce in so temperature že poletne, naslednji dan piha, tretji dan pada dež in je v zraku ogromno vlage, posebno nego potrebuje tudi otroška koža na obrazu, sicer postane suha in razdražena. Mila si tako vsako jutro na obraz nanese Naifovo Weather Protection kremo z naravnim mandljevim oljem. Krema nama je obema všeč zaradi čudovitega nežnega vonja in lahke mazljive teksture, ki se enostavno vpije v kožo, obnavlja zaščitno plast kože, kožo izdatno vlaži in za seboj pušča brezkompromisno mehkobo.

Res sem vesela, da smo našli še eno kozmetiko, ki nam je ljuba in Mili paše na kožo. Mislim, da bom letos dala priložnost tudi Naif Baby & Kids sončni liniji oz. kremi z zaščitnim faktorjem 50.

You Might Also Like