Beauty

Test: Ličila theBalm, ki rešujejo moj “ostajam doma” videz

03/12/2020

Hej! Ne vem, kako je pri tebi, jaz zase vem, da me trenutni časi počasi načenjajo. Nisem več čisto jaz jaz, bezljam skozi dan, lovim minute, na pol sem mama, na pol sem gospodinja, na pol sem žena, na pol delam. Vse na pol ali še manj kot na pol in to me ubija. Rada se posvetim stvarem, se jim predam celostno in čim, v teh časih to storim, konkretno in več kot na pol trpijo druga področja, ki bi jih morala jaz z vsemi svojimi vlogami pokriti. Hecno, mar ne? Včeraj sem si vzela prost večer in si danes zjutraj dovolila dlje pospati, ker sta večdnevno ponočevanje zaradi dela in posledična utrujenost prišla za menoj. Seveda sem si dan prerazporedila tako, da bi nekako moralo kljub mojim prostim uricam vse gladko potekati. A kot bi me kaznovalo, se je že ob 10h začelo vse podirati in ves dan že diham na škrge, nosečniški hormoni pa me nekajkrat dnevno pahnejo v takšen obup, da padem v jok. Kar je sicer povsem v redu! Dam ven in sem “kul”. Ampak mi ni všeč, da sploh prihaja do tega.

Pa nočem jamrati. Mi je kljub vsemu lepo. Naučila sem se in sprejela sem, da mami pač ni nikoli dolgčas. Sprijaznila sem se, da z malčico težko držiš noge v luft in ne počneš nič. Še več. To mi je postalo tako fino, da si vsak večer belim glavo s tem, kako bova z Milo vsak naslednji dan v karanteni kakovostno preživeli skupaj. In bolj, ko padem v njen svet, bolj dobivam občutek, kako ona raste, se razvija, koliko mi pravzaprav skozi igro in ustvarjanje da in me uči, mi postavlja ogledalo in postaja moja velika punca. Zadnjič sva delali okraske iz testa za na smrečico. Pred tem sem kupila nove modelčke “štampiljke” in čeprav je bilo videti prav enostavno, meni kar ni in ni šlo. Prime modelček Mila in pravi: “Mami, takole moraš. Jaz to vem, smo v vrtcu že to delali!” In začeli so nastajati čudoviti okraski izpod najini rok, meni pa je bilo hitro jasno: “Oh, ta deklica me bo še veliko naučila v življenju!”

In to je moja motivacija, ko mi je v teh “ostanimo doma” dneh težko. Ne glede na vse, mi je na koncu dneva najbolj pomembno, da se je Mila skozi ves dan veliko smejala, se zabavala in zvečer zaspi kot angelček – utrujena od lepega in pomirjena.

Ampak, a ti nekaj povem? Pa naj bo vse še tako na glavo, nekaj sem si rekla: “Eva, ne dovoli si vzeti tistih 10 minut zjutraj, da se urediš, narediš make-up, malo pobožaš svojo dušico in kot človek začneš dan”! In še preden sem to na glas izrekla, sem si že na notino.si naročila nekaj ličil znamke theBalm, ki si jih že dolgo želim preizkusiti. “Kdaj, če ne zdaj?!” sem se vprašala in v mojo košarico so po spletnih valovih potovala nova senčila za veke, novi šminki in maskara, pa tonirana krema, ki je bila videti tako obetavno in mikavno. No, vse od theBalm je videti nadvse mikavno, ker ta ličila navzven lepšajo retro poslikave, ampak jaz se že nekaj let vračam k bronzerju te znamke “Take Home The Bronze” (še boljši se mi zdi Bahama Mama, zato dajem povezavo do njega TUKAJ), ki me navdušuje s svojo pigmentiranostjo in čudovitim bronz odtenkom, sedaj pa sem se odločila preizkusiti še nekaj theBalm izdelkov.

Najprej mi je v oči padla tonirana vlažilna krema Anne T. Dotes. Uporabljam odtenek #14 Light. Gre za nekoliko gostejšo obarvano kremo, za katero bi rekla, da je trenutno natanko to, kar rabim. Nanesem jo, potem ko se serum vpije v mojo kožo, kar povzroči, da se tonirana krema res lepo prerazporedi po obrazu in vpije v kožo, ob tem, ko koži doda potreben dnevni odmerek vlage, pa še poenoti ten. Seveda ne gre za super prekrivno podlago, to moraš vedeti, a tega najbrž v teh dneh niti ne iščeš. To je krema, ki nežno poenoti ten in poskrbi za brezhiben naravni videz.

Nekoč sem že preizkusila nekaj senčil znamke theBalm, le toliko, da sem dobila občutek, kako se obnesejo. Že takrat so mi bila nadvse všečna, le da takrat morda nisem čisto zadela odtenkov senčil, tokrat pa sem si naročila čudovito paleto senčil theBalm and The Beautiful, v kateri se skriva kar osem senčil popolnih odtenkov za nežen vsakdanji videz kot tudi za bolj dramatične praznične make-upe. To je paletka, ki v sebi skriva globoke rjave odtenke, ki pogledu dodajo globino, jaz pa jih uporabim celo za senčenje obrvi. Na paletki najdeš nežne bež in bronz nianse, ki so idealne za ustvarjanje priljubljenega “no make-up” videza, tam se skrivata tudi črno-zlat odtenek za popoln praznični smokey videz in globoko črno senčilo, ki ga rada nanašam s poševnim tanjšim čopičem ob liniji trepalnic, kot bi uporabljala črtalo. Ta paletka je res čista popolnost, če se vpraša mene! 😀

Še ena stvar, ki bi jo rada posebej izpostavila, pa so šminke v obliki glosa. Meni je še posebej ljuba Meet Matt(e) Hughes v odtenku Commited, ker je visoko pigmentirana in je ena poteza dovolj, da dosežemo mogočen učinek polnejših in poudarjenih ustnic z mat zaključkom. Šminka je dolgoobstojna, ustnice vlaži in neguje, takoj ob nanosu se na ustnicah začuti tudi malce mentola, ki še doda k polnosti ustnic.

No, vidiš, ko si vsako jutro na obraz nanesem teh nekaj izdelkov, se počutim mnogo boljše in počutim se, da bom kos izzivom dneva. Bolj odločna in bolj samozavestna. Če tega nimam, sem ves dan kot meglica – povsem brez volje, kakor je videti tudi moj obraz. Vsaj zdi se mi tako. 🙂

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like