Beauty

Test: Avene Sun Mineral zaščitni fluid brez kemičnih filtrov s SPF 50

27/08/2020

Letošnje poletje sem namenila eksperimentiranju in na kozmetično poličko vključila nekaj izdelkov oziroma znamk, ki jih do sedaj, čeprav sem o njih slišala le pohvale, nisem še preizkusila. Težko ali skoraj nemogoče se mi zdi preizkušati več znamk naenkrat ali v kratkem času, zato sem bolj ali manj zvesta istim, a včasih si zaželim spremembe in letos sem med drugim priložnost namenila tudi znamki Avene. O njej sem slišala toliko pohval, mini test le-te sem še pred naročilom izdelkov na notino.si naredila pri svoji sorodnici, ki je zvesta uporabnica enega izmed izdelkov, ki bi ti ga želela danes predstaviti. Všeč mi je bil na prvi dotik, na prvi spoprijem s kožo, zato sem se mu namenila dati priložnost. Govorim seveda o Avene Sun Mineral, zaščitnem mineralnem fluidu brez kemičnih filtrov in z zaščitnim faktorjem 50, ki kožo ščiti pred UVA in UVB sevanjem. Kot že rečeno, mi je bila v trenutku všeč tekstura izdelka. Tekoča, vpojna, a še vedno toliko gosta, da kožo intenzivno vlaži, hrani in ščiti. Je vodoodporna in dejansko se na obrazu obdrži ves dan. Na zadnjem dopustu je bila tako z menoj od jutra do večera in na plaži se je resnično izkazala za zmagovalko. Mislim, da je letos prvič, da sonček ni oplazil mojega noska in ličk niti za en dan, kar pripisujem temu, da mineralni UV-filtri ostajajo na površini kože in odsevajo sončne žarke. Resnično priporočam ta fluid vsem, tudi tistim, ki se borite s hiperpigmentacijo, saj je poraba 40ml stekleničke res nizka, poleg tega pa je izdelek glede na svojo kakovost resnično prijazen denarnici.

Jaz sem brezbarvni fluid kombinirala z Avene Sun Mineral, zaščitnim toniranim fluidom brez kemičnih filtrov in z zaščitnim faktorjem 50, ki tako kot njegova brezbarvna različica kožo ščiti pred UVA in UVB sevanjem, hkrati pa kožo neguje in ji podari enakomerno polt. Fluid sem nanašala kar s prsti in ga na koncu utrdila z nekaj riževega prahu, a bistveno je, da se prav kameleonsko spoji s kožo in ji nudi čudovit ten skozi ves dan – tudi plavanja in poležavanja na plaži.

Poletje morda res počasi jemlje slovo, a glede na vsa opozorila, kako pomembna je v boju proti znakom staranja zaščita pred soncem in nanos izdelkov z zaščitnim faktorjem skozi vse leto, mislim, da je ta objava povsem na mestu tudi v tem času. Nenazadnje pa so lahko jesenski dnevi lahko še prav prijetno topli, obiski obmorskih mest pa nič kaj nenavadnega.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like