Comfort zone

Super zdravi in super enostavni arašidovi piškoti

17/12/2016

V današnje jutro sem se zbudila precej gospodinjsko naravnana. Nekaj me je pičilo in sem se najprej lotila čiščenja oken, pomivanja kopalnice, pranja perila, po obisku trgovine pa sem se lotila še poplesavanja po kuhinji. Ne le kosilo, odločila sem se, da je zdaj pa res že čas, da v stanovanju zadiši po praznikih in omamnem vonju pečenih piškotov. Glede na to, da peka piškotov ni ravno “moja disciplina”, sem se lotila priprave – verjetno – najbolj enostavnih piškotov, kar jih premore kuharski svet. Seveda moji piškotki ne vsebujejo moke in belega sladkorja, presenetljivo pa je, da se v njih skrivajo le tri sestavine: arašidovo maslo (cca 200g), med (cca 2 dcl) in jajca (2-3). To je to! Vse sestavine zmešamo z mešalnikom in zmes s čajno žličko nanašamo v pekač na peki papir. Piškotke pečemo približno 15min na 160°C.

eva-ahacevcic_love-eva_arasidovi-piskoti_peanuts-cookies-2

Arašidovi piškoti so zelo blagega okusa, lahko pa jih malce popestrite in v zmes arašidovega masla, medu in jajc primešate še koščke temne čokolade, brusnice ali koščke arašidov za bolj “crunchy” okus.

In še ideja: Zdravi in enostavni arašidovi piškoti so lahko tudi lepo darilo za vaše najdražje, če jih le lepo zložite in zavežete s pentljico 🙂

Foto: Love, Eva

You Might Also Like