Beauty

“Sunkissed look”: Kot bi me poljubilo sonce

08/08/2017

Poletje je res zanimiv letni čas. Po eni strani se ga veselimo, ker nas iz dneva v dan razveseljujejo topli sončni žarki. Nas navdajajo z optimizmom. Nas polnijo z energijo. Skrbijo za dovolj vitamina D. Nas motivirajo h gibanju ali pa, če so premočni, tudi k lenarjenju brez občutka slabe vesti. Ni kaj, poletje ljubimo, sonce še bolj. A že v zgodnji pomladi lahko slišimo kar precej opozoril dermatologov, ki se nanašajo na brezglavo nastavljanje sončnim žarkom. O tem, kako zelo nevarno je lahko pretirano sončenje, veš sama in jaz res nisem na mestu, da bi preveč pametovala na to temo. Lahko pa povem, da sem na letošnjih poletnih počitnicah na eni strani precej pazila na to, kdaj in kako se sončim, na drugi pa je bilo le nekaj minut nepazljivosti dovolj, da sem imela dva dni občutek, da gorim. Nič takšnega pravzaprav … Bilo je neznosno vroče in nikakor nisem mogla ležati na plaži. Odšla sem v vodo, ob izhodu iz nje pa opazila, da na skali, ki sega v vodo, rahlo pihlja. Usedla sem se nanjo in se ob nežni sapici malce posušila, a prav ta sapica je prav hinavsko poskrbela za opekline na nogah in ramenih. Nadaljnja situacija je znana: rdeča koža še nikoli ni bila lepa, opekline pa so se končale z zoprnim lupljenjem kože. Šola zame? Ne nasedaj sapici na vroč poletni dan (čeprav to v resnici vem že vsaj 20 let svojega življenja), četudi imaš na sebi zaščitni faktor 30. Kar se tiče obraza, sem bila bolj previdna. Nikakor ga nisem nastavljala soncu, pred njim sem ga skrivala s klobukom in zaščitnim faktorjem 50. Seveda sem zdaj po obrazu veliko manj zagorela kot po telesu. Lepotni problem? Niti ne! Če si tudi ti ena izmed tistih, ki se boji sončnih opeklin in pospešenega staranja kože zaradi pretiranega izpostavljanja soncu tako kot jaz, bo današnja lepotna objava pisana na tvojo kožo. Izdala ti bom namreč lepotni trik, kako lahko “sunkissed look” dosežeš kar s pomočjo ličil.

To je pravzaprav trik, ki nam ga je v mesecu maju na srečanju za blogerke razkril umetnik ličenja pri znamki ARTDECO Macedonio Bezerra. Namesto pudra tokrat vodilno vlogo pri snovanju podlage igra bronzing spray znamke ARTDECO. Slednji je sicer namenjen toniranju nog, a ga lahko uporabimo tudi na malce drugačen način. Super, mar ne? Sicer pa sta pomembna člena “sunkissed looka” tudi bronzer ARTDECO Bronzing Magnum Powder in osvetljevalec ARTDECO On the Glow Stick iz znamkine poletne linije Take Me To L.A.

Postopek za izdelavo makeupa:

Korak 1: Na čopič, primeren za nanašanje tekoče podlage (jaz uporabljam čopič Grimas FK5), nekajkrat posprejamo ARTDECO Bronzing Spray in ga vtremo v obraz. Najprej se ti bo zdelo, da je sprej pretemen, a vztrajaj z vtiranjem v obraz tako dolgo, da se bo lepo spoprijateljil s kožo. Pazi, da ga na robovih obraza lepo zabrišeš. Ko si zadovoljna z nanosom, sledi nanos bronzerja.

Korak 2: S čopičem za nanašanje bronzerja (jaz uporabljam Premium čopič za lica ARTDECO) na ličnice, vzdolž nosu in ob robovih obraza nanesi bronzer ARTDECO Bronzing Magnum Powder. Pazi, da ga lepo zabrišeš in ustvariš naraven videz zagorele kože.

Korak 3: Da bi dosegla sijaj, ki ga na koži ustvari odboj sončnih žarkov, je tukaj osvetljevalec v stiku ARTDECO On The Glow Stick. Naj povem, da je to eden izmed mojih najljubših poletnih izdelkov za ličenje in sem z njim kar malo obsedena, saj resnično poskrbi za čudovit lesk kože. Nanesi ga na vrh ličnic, po nosku, na sredino čela, nad zgornjo ustnico in pod linijo obrvi. Nežno ga zabriši – kar s prstki.

Ko je osnova končana, sledi nadaljnje ličenje. Za današnji “sunkissed look” sem uporabila še:

Korak 4: Vsak obraz potrebuje okvir, torej, lepo oblikovane obrvi. Dosegla sem jih s svinčnikom ARTDECO Ultra Fine Brow Liner (odtenek 29). Ta mi je res všeč, saj ima na drugi strani tudi ščetko, ki omogoča resnično lep nanos in urejene dlačice obrvi.

Korak 5: Senčenja oči sem se lotila z nežno bež senčko Grimas (odtenek 521), ki sem jo nanesla v notranjost očesa, zunanje kotičke pa sem zasenčila s svetlečim prahom Grimas Pearlite (odtenek 754). Maskaro, ki jo uporabljam zadnje mesece, že poznaš – ARTDECO Volume Supreme Mascara poskrbi za dolge, lepo zavihane in goste trepalnice.

Korak 6: Glede na to, da je make-up svež in naraven, sem v tem duhu naličila tudi ustnice. Uporabila sem svinčnik za ustnice Grimas (odtenek Terakota) in nežno rdeče-rožnato šminko Grimas (odtenek 5-13).

“Sunkissed look” je končan in nihče ne ve, da sem v resnici na morju obraz skrivala pred pretiranim navalom poljubov sončnih žarkov. Vsekakor odlična ideja, kako “ohraniti” poletno zagorelost še dolgo v jesenske dni. Kako ti je všeč?

ARTDECO izdelke lahko kupiš: https://www.artdeco.si/

Grimas izdelke lahko kupiš: http://www.barvish.si/

Nosim:

Obleko Only

Sandale Senso

Uhane H&M

Cekar Oliviers&Co.

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like