Comfort zone

Slastni piškoti brez moke, jajc, sladkorja in mleka

29/12/2016

Saj veste – jaz sem vedno v iskanju receptov, ki so zdravi in slastni. V kuhinji eksperimentiram in včasih kaj tudi ne uspe, pa nič za to. Vse življenje se učimo. No, a v teh prazničnih dneh sem spekla piškotke, ki so uspeli. Juhu! Meni so res slastni, morda nekomu, ki je odvisen od mlečne čokolade, biskvitov in tort ne bodo všečni, a dejstvo je, da vam danes ponujam recept za piškotke, po katerih se boste res dobro počutili, brez občutka zapacanosti in napihnjenosti. Kar mi je pri teh piškotih še všeč, je čas priprave. Vzeli vam bodo dobre pol ure časa skupaj s peko!

Torej: v sok treh pomaranč *** sem namočila skodelico ovsenih kosmičev, skodelico zmletih arašidov, 3 velike žlice lanenih semen in 3 velike žlice chia semen. Mešanico sem pustila počivati 15 minut, da so se semena napela in se je mešanica zgostila. Nato sem v mešanico primešala 2 veliki žlici arašidovega masla (uporabite lahko tudi kokosovega ali kakšnega drugega, ki vam je najljubši), ščep cimeta  ter na drobno narezane datlje in slive. Uporabite lahko katerokoli suho sadje, ki ga imate radi. Zmes s pomočjo čajne žličke nanesite na peki papir na pekač, da dobite nekakšne grmičke, in piškote pri 200°C pecite 10 minut. Ker je piškotov nastalo za dva pekača, sem v mešanico za drugi pekač piškotov nadrobila še koščke temne čokolade. Čokolada itak dela čudeže in meni so piškoti s čokolado ljubši – morda tudi za to, ker obožujem temno čokolado s pomarančo.

*** Zaradi soka pomaranč so piškoti svežega, rahlo kiselkastega okusa. V kolikor vam to ne bi bilo všeč, morda semena in kosmiče namočite v mandljevo ali riževo mleko, svežino pa piškotom dodajte z naribano limonino lupinico 🙂

Foto: Love, Eva

You Might Also Like