Comfort zone

Sedaj sem Grazia!

07/04/2016

V sredo, 6. aprila, je v prečudovitem ambientu trgovine Max&Co. potekala predstavitev pomladne kolekcije in trendov, ki jih v sodelovanju z modno ikono Olivio Palermo zastopajo pri tej očarljivi italijanski modni znamki. Obiskovalke so na mojem mestu najverjetneje sicer pričakovale Teso Jurjaševič, novinarko revije Grazia in priznano domačo modno blogerko, a ker je zbolela, sem v njene čevlje stopila jaz (PS: Draga Tesa, ne skrbi. V mislih si bila z nami …). Na srečo so bili le-ti dokaj udobni in v veliko veselje mi je bilo, da sem se lahko v njih skupaj z vodjo trgovine Max&Co., mlado in simpatično Ino, sprehodila po pomladni kolekciji znamke Max&Co. in obiskovalcem ob tem ponudila nekaj stilskih namigov, ki jim pri oblačenju sicer sledi tudi vedno občudovana Olivia Palermo, obraz znamke Max&Co.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 1Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event

In kaj vas čaka na policah in obešalnikih trgovine Max&Co.? Predvsem vsestranska oblačila, primerna za na delovno mesto, ležerne in svečane trenutke. Čeprav je izbira oblačil in ustvarjanje dobrega stila ena izmed največjih dilem vsake ženske, so stilski nasveti znamke Max&Co. in Olivie Palermo zagotovo izvrstna iztočnica za razrešitev teh dilem.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 4

V prvi vrsti je ključ do dobrega stila kreativnost in kombiniranje vsestranskih oblačil z izjemnimi modnimi dodatki. Sicer pa je izrednega pomena upoštevanje naslednjih 3 nasvetov:

Izberite pravo razmerje, barvno paleto in tkanine. Olivia pravi, da je izziv pri ustvarjanju prave garderobe najti prave proporce, barvno paleto in materiale, v katerih se ženska dobro počuti. Pri ustvarjanju dobrega stila pa je izrednega pomena, da se v oblačilih počutite dobro in samozavestno. Izbirajte torej oblačila, ki se skladajo z vašim karakterjem, jim dodajte nekaj skrbno izbranih modnih dodatkov, s kančkom barv pa razvedrite svoj stil.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 5Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 2

Drugi nasvet pri oblikovanju odličnega stila se glasi: Dajte velik poudarek nekaj ključnim kosom. Zakaj? Ker nam letni časi ponujajo vse mogoče vremenske razmere in ker je naš urnik hitro spreminjajoč, pri Max&Co. želijo, da vsaka ženska z investicijo v nekaj ključnih kosov dobi kar največ. Da investira v oblačila, ki jo bodo spremljala skozi vse leto, brez sezonskih omejitev. Olivia takšnim ključnim kosom pravi »liferji« in letos pod takšnim izrazom izpostavlja hlače na zvon. Obožuje jih, ker so tako vsestranske, da jih lahko nosi z bluzo, pulijem ali prevelikim telovnikom ter na ta način tvori raznolike stile. Jaz pa sem se poleg v hlače na zvon zaljubila še v prečudovito pisan in s cvetlicami posut suknjič, prelepo romantično oblekico v nežnem pastelno rožnatem odtenku in udobne moške čevlje s kamenčki. Sanjski kosi, mar ne?

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 7Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 8Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 6

Zadnji nasvet Olivie Palermo pa je morda najbolj ključen pri dolgoročnem snovanju dobrega stila in lepo zaokroža prejšnja dva: Izbrane kose nosite na različne načine, igrajte se z njimi, jim spreminjajte silhueto, v eni potezi prelevite stil iz ležernega v elegantnega. Olivia kot najljubši pripomoček za upoštevanje tega nasveta izpostavlja pasove različnih barv in oblik, saj je ta modni dodatek tisti, ki lahko povsem spremeni silhueto in stil modne dame.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 9Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 10Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 13

A modni dogodek v trgovini Max&Co. ni bil poseben zgolj zaradi prečudovite kolekcije pomladnih oblačil, ki ženski dovoljujejo, da je dama v pravem pomenu besede. Poseben je bil tudi zato, ker sem s tem dnem oz v sklopu dogodka, na katerem so modne obiskovalke uživale ob ličenju s kozmetiko Dior, srkanjem penine Jeruzalem Ormož in sladkanjem z dobrotami iz Bazilike, uradno postala Grazia ali, povedano drugače, urednica spletne različice revije Grazia – v naslednjih dneh me boste lahko torej prebirali tudi na grazia.si in tam sledili modnim nasvetom, lepotnim avanturam in zadnjim tračem izpod klikov mojih prstkov.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Max&Co._Grazia_Press event 12

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like