Beauty

“Saj ti tudi vsak dan ješ. Lasje pa ne bi smeli?”

18/01/2019

Lasje, lasje, lasje … Veljajo za naš najlepši okras (poleg iskrice v očeh in pristnega nasmeha). Kakorkoli obračam, se s tem kar nekako strinjam. V kolikor me kdaj povozi čas in si nimam časa urediti frizure, se kar nekako ves dan počutim malce “meh”. Še huje je, ko se bledeč odtenek las umika od preče in narastek vse bolj “seka ven”. Pride dan, ko se gledam v ogledalo in si rečem: “Pismo, sem danes čudna. Nekaj mi fali!” Hitro postane jasno, da mojim lasem manjka malce žara, zdravega leska, mojega časa ali obiska frizerja.

Saj vem in pogosto poudarim, da zunanji videz ne bi smel tako vplivati name, a kljub vsemu so tukaj bonbončki, ki veliko pripomorejo k našemu boljšemu počutju in dvigu samozavesti. Dejstvo je, da lasje potrebujejo mojo konstantno pozornost in na to se moram vedno znova opominjati. Moja tiha zaobljuba za leto 2019 je, da jim bom dajala več ljubezni in v svojo vsakodnevno rutino vnesla več drobnih negovalnih korakov, ki mi ne bodo vzeli praktično nič časa, rezultat pa bo ob dosledni uporabi zagotovo viden.

Ob koncu leta 2018 sem naletela na specializirano linijo za nego las in lasišča Phyto z najučinkovitejšimi aktivnimi sestavinami rastlinskega izvora. Izdelki so poznani po tem, da ponujajo in dejansko povzročijo revolucionarne rešitve pri vseh tipih, stanjih in problemih las in lasišča. Odločila sem se, da jih postopoma vnesem v svoj vsakdan in začnem negovati svoj naglavni okras po svojih najboljših močeh. Ker mi trenutni urnik ne dopušča tedensko obiskovati frizerja in kakovostnih negovalnih storitev, sem se odločila, da raje predal z lasno kozmetiko v svoji kopalnici obogatim z nekaj takšnimi izdelki, ki jih dejansko najdemo na policah najboljših frizerskih salonov … v upanju, da se končno poslovim od slamnatih las in vidno razcepljenih konic.

Poleg šampona, balzama in barve (o teh izdelkih kaj več drugič) sta me v zadnjih tednih navdušila z rastlinskim keratinom obogatena izdelka, ki lase obnavljata od znotraj, jih vlažita in gladita razcepljene konice. Govorim o Phytokeratine Sprayju in Phytokeratine Serumu.

Phytokeratine Spray poškropimo po vlažnih laseh, ga razčešemo in prerazporedimo po vsej dolžini las. Poleg tega da obnavlja in vlaži lase, lase tudi varuje pred poškodbami, ki jih povzročijo toplotne obdelave las s fenom, likalniki in kodralniki. Nego nadaljujem s Phytokeratine Serumom, ki ga pretežno vtrem na konice vlažnih las. Ta lase zgladi, jih globinsko obnavlja, jim povrne prožnost in sijaj. Z dvojnim delovanjem globinsko popravi in zaščiti lase, ob enem pa obnavlja poškodovane konice. Izdelkov po uporabi ne izpiramo, lasje pa so takšni negi svilnato mehki na otip – kot bi ravnokar stopila iz frizerskega salona. Serum vsakodnevno, najraje zvečer, nanesem tudi na konice suhih las, da jih dodatno nahranim, ali če citiram nekega frizerja, ki mi ji pred leti delal frizuro za modno revijo in se zgražal nad mojimi suhimi konicami: “Saj ti tudi vsak dan ješ, a ne? Lasje pa ne bi smeli?” Še kako prav je imel …

Seveda mojim lasem še precej manjka do sanjskega videza, a začetni korak je narejena in zaenkrat sem v negi precej dosledna. Malce bo trajalo, da pridejo k sebi, saj se ne morem upreti občasnemu kodranju ali likanju las, tudi dojenje na svoj način izčrpava telo, a verjamem, da bodo aktivne sestavine Phyto seruma – rastlinski keratin, hialuronska kislina, peptidi iz svile, kompleks iz olja brazilske palme, ceramidi in izvleček granatnega jabolka – dovolj intenziven pljusk na poti k mehkim, prožnim, sijočim, gladkim in zdravim lasem. Zaenkrat opažam, da lasje pridobivajo na mehkobi, so takoj po uporabi izdelka gladki in jih lažje razčešem, posledično tudi oblikujem.

Ostajamo, torej, povezane in sproti te bom obveščala o rezultatih nege las s Phytojem, hkrati pa te povabim, da si bogat nabor izdelkov Phyto pogledaš na sledeči povezavi:

www.lekarnar.com

Fotografije so nastale v Hotelu Slon. Hvala prijaznemu osebju hotela.

Foto: Nike Koležnik

You Might Also Like