Comfort zone

Rafaelo malo drugače

07/03/2016

V teh dneh sem zasledila recept za LCHF rafaelo, sladico, ki jo obožujem že od nekdaj. Jasno, da so se mi ob pogledu nanj zasvetile oči in v trenutku sem se lotila dela. Recept oziroma izdelavo rafaela pa sem seveda malo spremenila in jasno pripravila nekaj novega … no, vsaj zame novega:) 🙂 🙂 Najbrž vam je znano, da pod nazivom rafaelo poznamo manjše bele kokosove kroglice. Ker za izdelavo kroglic nisem imela časa, sem si delo olajšala in pripravila kar kocke. Postopek sledi v nadaljevanju.

Kokosova-sladica

Najprej sem po klasičnem receptu za rafaelo izdelala maso iz grobo mlete kokosove moke, kokosove smetane, Sukrina in kokosovega masla. Kokosovo maslo sem stalila, vanj vsula moko, Sukrin in smetano ter vse skupaj dobro premešala. Maso sem vlila v pekač. Načeloma bi lahko to maso postavila na hladno in jo po vsaj eni uri strjevanja razrezala na kocke.

A ker sem želela malce bolj razgibano sladico, sem pripravila še eno plast, tokrat iz mletih mandljev. Ponovno sem stalila maslo, vanj vsula mlete mandlje, Sukrin in smetano ter maso prelila po kokosovi masi. Ko se je pecivo shladilo, sem ga razrezala na kocke in vsako kocko okrasila še z mandljevim jedrcem.

Eva-Ahačevčič_Love,-Eva_Kokosova-sladica_Rafaelo_LCHF-dieta-1

Sladica je bila zares dobra. Bogata in polnega okusa. Všeč pa je bila vsem – tistim, ki so na LCHF dieti, in tistim, ki niso 🙂

You Might Also Like