Beauty

Preprost praznični make-up

23/12/2019

V veselem decembru, ko se odpravimo na precej več zabav in druženj kot v preostalem delu leta, je velik poudarek na dramatičnem ličenju, ta pa običajno sestoji iz debelih nanosov ličil, ki na obrazu ustvarijo, dobesedno, masko. Ker sama verjamem, da je za lep make-up potrebna ustrezna nega in le nekaj osnovnih kosov ličil, sem tokrat zate pripravila hiter make-up tutorial, ki ti bo, vsaj upam, v navdih tudi v prihajajočih božično-novoletnih praznikih. Današnji make-up je morda tudi krasna izbira za vse tiste, ki imate za seboj stresno leto in si v prazničnem času v krogu svoje družine ne želite pretirano beliti glave s svojim videzom, kljub vsemu pa bi si želeli izgledati urejeno, svečano in, preprosto, lepo.

Najprej sem kožo sploh pripravila na nanos ličil. Očistila in osvežila sem jo z micelarno vodico Vichy ter ji podarila kopico vlage s serumoma za obraz in predel okoli oči Vichy Mineral89, temu je sledil nanos ličil, ki sem ji v zadnjih mesecih, nekatere pa šele v minulih dneh, naročila kar pri notino.si. Najprej sem na obraz nanesla tekočo podlago Vichy Dermablend. Ta mi je všeč, ker je za dobro prekrivnost potrebujemo dobesedno eno kapljico. Nato sem si le na hitro definirala obrvi z eno izmed senčk v I Heart Revolution Brows Kit paletki (uporabila sem jo že v TEJ objavi) in se spet poigrala s senčkami, ki jih pouja paleta senčil Karel Lagerfeld x L’Oreal (uporabila sem jo že v TEJ objavi). Na tej točki naj povem, da sem za črto ob zgornji liniji trepalnic uporabila kar črno senčko in tanek čopič, ker mi gre to boljše od rok, je pa morda še bolj smiselna uporaba eyelinerja. Ličenje oči sem zaključila z debelim nanosom maskare Karl Lagerfeld x L’Oreal. Novost v moji toaletni torbici sta bronzer the Balm in kremna, visoko sijoča, rdeča šminka MAC. Ko sem si nanesla bronzer, sem bila očarana – nad njegovo pigmentacijo, nad tem, kako lepo se nanaša in “prime” obraza. Po drugi strani pa pričakovano – vse, kar nosi podpis te znamke, je preprosto WOW! Podobno bi lahko rekla tudi za MAC. Do sedaj še nad nobenim njihovim izdelkom nisem bila razočarana, ta rdeča šminka je mojo ljubezen le še okrepila. Zame je to popoln, božično rdeč, odtenek šminke in zdi se mi, da je prav on zakrivil, da se je moj današnji make-up čisto zares spreobrnil v prazničnega. Kako zelo malo je potrebno, mar ne?

Kako sem nanaša izdelke na svojo kožo – korak za korakom – si lahko pogledaš tudi na mojem IGTV na povezavi: https://www.instagram.com/p/B6Z9cIOn4pE/

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like