Fashion My style

Pozdravljeno, novo življenje! Pozdravljene, vesele barve pomladi!

25/05/2020

Nosim majico iz trgovine ULTRA Outlet, hlače iz trgovine Mistik Boutique, torbo David Jones iz trgovine Office&More, salonarje iz trgovine Ecco.

Ko pišem to objavo, se počutim neverjetno zmedeno. Fotografije so bile posnete tri dni pred tem, ko je bila razpisana karantena. V času, ko se je prebujala pomlad. Ko so sončni žarki pričeli pridobivati na svoji moči. Ko so nam dajali energijo in vedrino na obraz, hkrati pa nas je mučila pomladanska utrujenost. To so bili dnevi, ko smo se veselili osvežitve svojih omar s pljuskom veselih pomladnih barv, in dnevi, ko so bili podaljšani vikend izleti in sproščeno srkanje kavice na soncu naša prvovrstna uteha. Potem pa … ŠOK! Čas se je ustavil, ustavili smo se tudi mi – s planiranjem, iskanjem nekih hipnih rešitev in uteh, z neskončnim miselnim in fizičnim bezljanjem. Vmes se je vnovič zgodila zima, za njo se je termometer povzpel do poletnih temperatur, nato smo zahvaljujoč jesenskim spremenljivkam vnovič iskali tople jakne, predvsem pa so nas razveseljevali prijetno topli pomladni dnevi, ki smo se jih lahko dodobra naužili. Natanko tako, kot smo si vedno želeli pravzaprav. V miru, obkroženi z najdražjimi, na domačem balkonu, terasi in dvorišču, na sprehodu po bližnji gozdni poti. Sliši se idilično. A mirno lahko rečemo, da so za nami težki časi. Mislili smo, da se bomo ubadali s tem, kako premagati dolgčas. Da bo to čas, ko bomo glancali stanovanja in prebrali knjigo na dan. Pa ni šlo. Spoznali smo, kaj pomeni biti učitelj-ica in/ali vzgojitelj-ica, kuhar-ica in gospodinja, vrtnar-ka, karierist-ka, … vse v enem dnevu. Vsakodnevno smo se učili obračati misli na pozitivno in občutke tesnobe nadomeščali z risanjem mavric in #vsebodobro aktivacijo. Za nami je, torej, obdobje streznitve, čas, ko smo na novo vzpostavili vrednote, in čas, za katerega smo lahko tudi nadvse hvaležni. Priznajmo si, da je bilo tudi neverjetno lepo in je pasal ta prisiljen obstanek v času. Na nas pa je, ali bomo po na novo vzpostavljenih vrednotah in ritualih tudi naprej živeli in nenazadnje, ali nam bo to dopustila družba.

A da se vrnem nazaj na prvi stavek tega zapisa. Zmedena sem, ker se je karantena zgodila tako na hitro in vse moje terensko delo je obstalo tako nepričakovano, da imam občutek, kot bi se to fotografiranje za BTC City zgodilo včeraj in sem se danes prebudila iz nekih dolgih, razburljivih sanj. V teh sanjah sem se veliko igrala, prebirala otroške knjigice, konkretno izpilila svoje kuharsko znanje, ob večerih visela na računalniku, dokler me ni premagal spanec, predvsem pa sem nosila trenirke. Skratka, v njih se skoraj nisem poznala, a nekako sem si bila všeč 😀 Zdaj vem, da marsikaj zmorem in da #mamto, hkrati pa se bo spet pasalo vrnit, v milejši obliki, na ustaljene tirnice, se malce uredit in se odcepit iz varne cone doma in udobja.

Morda nam bo vsem, sploh mamicam, lažje, če si v teh prvih dneh vzamemo nekaj kvalitetnega časa zase in se nagradimo z obiskom frizerja ali kakšnim novim oblačilom. V teh dneh vrata odpirajo tudi trgovinice BTC Cityja in če se boste sprehodile mimo njih, boste hitro spoznale, da bosta letošnja pomlad in poletje v znamenju živahnih barv. Kot bi postavljalci modnih trendov že veliko pred tem slutili, da bomo letos potrebovali izredno veliko dozo pozitivnih vibracij – in k tem se zagotovo uvrščajo tudi barve, ki jih nosimo. Če so bila pretekla leta veliko bolj izrazito naklonjena eni barvi in je bilo vse v znamenju tega odtenka, pa se letos odvija drugačna modna pustolovščina, bolj kot kadarkoli naklonjena barvam. Intenzivno modra velja za barvo leta, družbo ji dela tudi svetlejši nebesni odtenek, bela ostaja pomladno-poletni hit, koralno rdeča bo v kombinaciji z zagorelim tenom zagotovo privabljala poglede, rožnata pa že nekaj let neizpodbitno vnaša pljusk ženstvenosti v naše garderobe. A ko sem se v prvih pomladnih dneh sprehodila med policami trgovin ljubljanskega BTC Cityja, sta močno izstopala staran, gorčičen odtenek rumene in pastelno zelena barva. To sta barvi, ki sta nekako bodli v oči. Vsaka po svoje čudovita, a meni je všeč tudi, kako krasno znata najti tudi skupno pot in se kontrastno dopolnjevati:

Zelena jakna, jeans jakna z belo majico, zelenim krilom, zelenimi športnimi copati in belo torbico, rumeni sandali, rumen pas, sončna očala in rumene zapestnice iz trgovine Mia Fashion; lonček s slamico, termovska steklenička, rokovnik in denarnica iz trgovine Office&More, nahrbtnik in rumena okrogla torbica David Jones iz trgovine Office&more; rumena majica in športni copati s tigrastim potiskom iz trgovine ULTRA Outlet.

Ne vem, kako je pri tebi, a moja prva asociacija na prihod toplejših dni, je od nekdaj rumena. To je barva sonca in limonade, je živahna in energična. Čim jo nadenemo, naše misli postanejo jasnejše, nadvladajo jih optimizem, veselje in svetloba. Se tudi tebi zdi, da bi morali v teh časih, v katerih smo se znašli, kar najbolj pogosto posegati po rumeni barvi? V njo se lahko oblečete od glave do pet ali pa jo v svoj slog vključite zgolj v obliki izbranih detajlov ali enega »v oči vpijajočega« kosa.

In če rumena velja za neko stalnico, sem tokrat priložnost dala še zeleni, ki letos – sicer v vseh odtenkih in ne le v pastelni različici – deluje kot prava osvežitev med modnimi trendi. Je živahna, prebudi veselje in občutek svobode, hkrati pa tudi pomirja, v sebi skriva kanček mističnosti in upanja. In kaj v tem trenutku potrebujemo bolj kot upanje na boljše in stabilnejše čase?

Modno ponudbo ljubljanskega BTC Cityja lahko preveriš na spodnji povezavi:

TUKAJ

Nosim oblačila iz trgovine Mistik Boutique, torbo David Jones iz trgovine Office&More in salonarje iz trgovine Mia Fashion.

Tebi in vsem tvojim želim kar najbolj barvit preostanek pomladi in živahen vstop v poletne dni!

Foto: Aljaž Munda za BTC City

You Might Also Like