Comfort zone

Polnozrnat pirin kruh brez kvasa

02/04/2019

Potem ko sem danes na svojem instastoryju objavila fotografijo polnozrnatega pirinega kruha brez kvasa, se je vsul val vprašanj in želja po receptu. Veliko lažje mi je recept spisati na enem mestu, zato sem se odločila recept objaviti kar tukaj. Tako boš tudi ti vedno vedela, kje ga najti, a v resnici je najboljša stvar pri tem kruhu, ker ga je pripraviti skoraj lažje in hitreje kot skuhati kavo (če odmislimo čas pečenja). Težko verjeti, saj vem, a to je živa resnica.

Sestavine: 0,5 kg polnozrnate pirine moke, 0,5 l mineralne vode, 3 žlice olivnega olja, zavitek pecilnega praška z vinskim kamnom, ščep soli

Priprava: Vse sestavine zmešamo v eni posodi s kuhalnico, zmes zlijemo v pekač za kruh (priporočam uporabo peki papirja) in postavimo v ogreto pečico. Pečemo približno eno uro na 180 °C.

Dodana vrednost: V kruh lahko vmešaš semena (bučna, sončična, lanena, sezamova, chia). Tako je kruh še lepši in še bolj polnega okusa. Danes se s tem nisem poigrala, saj sem se za peko odločila zadnji hip in nisem imela v omari niti ene vrste semen.

Drage moje, to je to! Noro, mar ne? Kruh je zares dober in lahko prebavljiv, poleg tega pa tudi dolgo ohrani mehkobo, sploh če ga, takoj ko je pečen, še toplega zavijemo v kuhinjsko krpo.

Dober tek!

Foto: Love, Eva

You Might Also Like