Fashion My style

Plants are friends!

29/05/2016

Vodilo slovenskega podjetja Lili in Roza je, da je moda strast, kar ga je tudi privedlo do nove zgodbe, linije majic, narejenih iz organskega bombaža in v delavcem prijaznem okolju. Majice nosijo grafične potiske, ki so jih med drugim oblikovali tudi slovenski oblikovalci, najdete pa jih v spletni trgovini Lili & Roza Tees na www.liliandroza.com. Glavna ideja, ki je bila povod za ustanovitev znamke, je skrb za okolje, zavzemanje za trajnostno modo in tudi želja po podpori mladih oblikovalcev in kreativcev. S kolekcijo pomlad-poletje so stopili v sodelovanje s tremi: ilustratorko in grafično oblikovalko Vido Igličar in timom Mashoni, ki ga tvorita Maša Majce Mesarič in Petra Bukovinski. Lili & Roza majice, katerih obraz je prelepa manekenka Anela Šabanagić, niso ustvarjena le, da bi bila videti cool in trendi, ampak je v ospredju predvsem odgovornost in ljubezen do okolja in ljudi, zaradi njihove sporočilnosti pa jih boste nosili še leta po nakupu. Ker obožujem bele majice s potiski, sem se v trenutku zaljubila v majico s simpatičnim potiskom in napisom “Plants are friends”,  ki jo že veselo vključujem v svoje stajlinge in sem resnično navdušena nad prijetno tkanino, efektivnim potiskom, kot ustvarjenim za pomladno-poletne dni, in napisom, ki sporoča, da so rastline naše prijateljice. V zadnjih dneh sem jo stilirala z bazičnimi oblačili v svoji omari: črnim suknjičem, sivim “skinny” jeansom in črnimi salonarji.

Nosim:

Majico Lili & Roza Tees

Suknjič, hlače in salonarje Zara

Zapestnice New Yorker, UNOde50 (Modna hiša Ikona) in OPS! Objects

IMG_0821IMG_0880IMG_0825 IMG_0932

Oznaka Fairwear: Majice nosijo oznako Fair Wear, kar pomeni, da so izdelane v delavcem prijaznem okolju in iz okolju prijaznih materialov. Fair Wear fundacije je neodvisna, neprofitna organizacija, ki se bori za izboljšanje pogojev dela v tekstilni industriji. Fair Wear fundacija tudi nadzira podjetja, katera nosijo to oznako, pri delu in skrbi za upoštevanje standardov.

IMG_0961

Skrb za okolje: Z uporabo organskega bombaža skrbijo za manjšo porabo vode, majice pa so tako zelo mehke zato, ker se pri izdelavi ne uporablja gensko spremenjenih organizmov. Z uporabo drugih tkanin pa sodelujejo tudi v procesu recikliranja in ohranjanju narave.

IMG_0947

Certifikati: Lili & Roza majice nosijo certifikate, kot so GOTS, OCS 100, OCS Blended, OEKO TEX, REACH.

IMG_0951

Foto: Rok Mlinar

Make-up: Nina Lončarič

You Might Also Like