Comfort zone

P.S. Zaročena: “Želim si biti princeska”

06/03/2016

Na zasnežen januarski petek sem se ujela v pravljico. Stilistka, sicer pa tudi novinarka, manekenka in voditeljica, Tjaša Kokalj me je povabila k ustvarjanju poročnega editoriala za novo poročno revijo DA!. V prelepem ambientu poročnega salona White Couture je tako nastala poročna pravljica in hkrati vodič po zadnjih trendih poročnih oblek. Glede na to, da me do mojega DA! čakajo le še štirje meseci, pa sem ob fotografijah odgovorila še na nekaj vprašanj, povezanih s pripravami na poroko z mojim Darjanom. Razkrila sem, da bo poroka v poletnih dneh in da priprave na poroko potekajo povsem v miru in brez večjega stresa. Pravzaprav so zadnje čase priprave na poroko na stranskem tiru, saj se veliko bolj ukvarjava z opremljanjem stanovanja. Ob tej priložnosti vam lahko razkrijem le to, da imava pravkar v delu vabila. Ta bodo minimalistična, detajli pa bodo izhajali iz moje obleke. Moja obleka, čeprav imajo zelo lepe, ne bo iz poročnega salona White Couture, pač pa iz domžalskega Mod’Arta. Pokazala vam je, jasno, še ne bom, sem pa bralcem revije DA! razkrila, da sem imela pri izboru poročne obleke kar malo težav. Na modnih revijah sem namreč nosila že ogromno poročnih oblek in iz tega stališča mi je bil izbor obleke olajšan, saj sem natanko vedela, v čem se dobro počutim in v čem bom najlažje preživela ves poročni dan. Težje pri izboru poročne obleke pa je bilo, da mi zlepa ni bilo nič všeč. Mnogo oblek, ki so mi sicer bile všeč, sem že nosila na modnih revijah in me je v njih moj dragi že videl, zato sem jih v trenutku odpisala s seznama, želela pa sem najti stil obleke, v katerem se bom počutila drugačno. Ko me je Tjaša vprašala, kakšen stil mi je še posebej ljub, pa sem razkrila, da si na poročni dan želim biti princeska. In to je v zvezi s poročno obleko tudi edini detajl, ki ga bom razkrila pred najinim poročnim dnem.

Najina poroka bo minimalistična in dokaj preprosta, brez pretiranih izrednih finančnih vložkov in odklonov od standardov. V klasičen stil bova vnesla kanček modernosti, predvsem pa si oba želiva, da bi najini svatje uživali skupaj z nama in da se bo romantičen obred na prostem nadaljeval v nepozabno cerkveno slovesnost in pristen žur  do jutra v gostilni. Poročni dan nama namreč ogromno pomeni in v povezavi z njim si želiva nanizati le lepe spomine. Za naju poroka ni le podpisan list papirja, ampak dan, ko si bova obljubila večno zvestobo in drug drugemu podarila svoji življenji. Seveda se vas bo najbrž našlo mnogo, ki boste rekli, da za lep odnos ne potrebuješ papirja in pika, ampak želim povedati, da je odnos pred zaroko bolj krhek. Ne veš, kaj bo jutri z njim. Lažje vse skupaj spustiš iz rok in si ob prvem prepiru rečeš: “Ma, pojdi nekam! Vseeno mi je. Če ti kaj ni všeč, pa pojdi drugam.” Po zaroki pri nama tega ni več. Odločila sva se, da sva na tem svetu ustvarjena drug za drugega in nič naju ne bo ločilo. Prepiri in nesporazumi so zato, da jih rešiva in da greva v svet še močnejša. Ogromno se pogovarjava. Sva zaupnika in največja podpornika drug drugemu. Na naju gledava kot na celoto in komaj čakava, da to postane še uradno. Kot sem povedala v intervjuju: “Prevzela bom njegov priimek in tako skupaj prepletla dve, do zdaj ločeni družini. Vsi pravijo, da se odnos po poroki spremeni. Partnerja se po poroki še bolj spoštujeta, pazita in skrbita drug za drugega. Verjamem v to. Najin odnos se je že po zaroki močno spremenil, drug drugemu sva postala pomembnejša. Prepričana sem, da se bo s poroko vse skupaj le še nadgradilo.”

In kaj je še fino pri poroki? Priprave so fantastične, na trenutke izredno ganljive. Izbor poročne obleke je najprej malo razburljiv, greš skozi mešane občutke o ponudbi, dokler ne prideš do tiste prave, ki ti naježi vse kocine po telesu, ti da krila in ob pogledu v ogledalo v njej potočiš solze. Snovanje poroke partnerja poveže, med pripravami se veliko naučiš drug o drugem, o tem, kako nekdo razmišlja, kaj mu je všeč, komunikacija med obema družinama postane bolj odprta in pristna. Ena izmed največjih streznitev, da zdaj gre pa čisto res zares, pa je rezervacija civilne poroke, ko na uradu glasno preberejo, ali so vse pravilno zapisali. Takole nekako gre: “Torej, gospa Eva, vi ste se odločili, da boste v soboto, _._.2016, ob 15. uri postali žena Darjanu Pakižu in prevzeli njegov priimek. Po poroki bo vaš naziv Eva Pakiž …” Waaauuu, lahko si samo predstavljate najina rahlo solzna pogleda. Joj, toliko vam imam še za povedati o pripravah in odnosu, ampak kaj več drugič. Zdaj si raje, za občutek, kakšna nevesta bom, poglejte fotografije, ki so nastale za poročno revijo DA!:

Eva Ahačevčič_Love Eva_Poročna revija DA_White Couture_Poročni editorial_Poroka_Poročna obleka_Tjaša Kokalj 3Eva Ahačevčič_Love Eva_Poročna revija DA_White Couture_Poročni editorial_Poroka_Poročna obleka_Tjaša Kokalj 45Eva Ahačevčič_Love Eva_Poročna revija DA_White Couture_Poročni editorial_Poroka_Poročna obleka_Tjaša Kokalj 6Eva Ahačevčič_Love Eva_Poročna revija DA_White Couture_Poročni editorial_Poroka_Poročna obleka_Tjaša Kokalj 1Eva Ahačevčič_Love Eva_Poročna revija DA_White Couture_Poročni editorial_Poroka_Poročna obleka_Tjaša Kokalj

Stajling: Tjaša Kokalj in Tina Belina

Oblačila: White Couture

Dodatki: Katja Koselj

Make-up in frizura: jaz 🙂

Cvetje: Cvetličarna OMERS

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like