Comfort zone

P.S. Dojenček bo kmalu tukaj: Otroška sobica

21/08/2017

Tako, zdaj pa res že odštevam zadnje dni do prihoda moje punčke. Malo pa sem vznemirjena, priznam. Kar ne morem verjeti, da lahko kadarkoli v moje življenje vstopi novo bitje in ga za vselej spremeni. Noro in komaj verjetno! Kdaj je minil ta čas, ko sem bila še sama majhna deklica? Pridejo dnevi, ko se še sama počutim kot nebogljene bitje, ki išče svoj smisel, zdaj pa bom morala biti močna in v oporo še eni osebi. Zanimivo. Je pa res, da človeka teh devet mesecev, ko nosi otroka, kar precej spremeni in najde v sebi neko moč, za katero do sedaj niti ni vedel, da jo ima. Upam, da se bo ta samo še krepila in se me držala v vseh izzivih, ki me čakajo v naslednjih dneh, tednih, mesecih in letih.

En izziv, ki sva se ga morala z Darjanom lotiti, je bilo opremljanje sobice. Ker imava rada belo, ki igra glavno vlogo v vsem najinem stanovanju, sva se je držala tudi v otroški sobi in temeljna kosa pohištva, previjalno komodo in posteljico, izbrala kar v tem odtenku. Seveda sva jo oplemenitila z rožnatimi in naravnimi bež dodatki, postopoma pa imam v ta ambient namen vključiti še kak črno-beli detajl in ljubko stensko nalepko.

Prva stvar, ki je prišla v otroško sobico, je bila posteljica Babyhood KAYLULA Sova, inovativna in moderna posteljica, ki raste z otrokom. Na Malih zakladih sem jo imela ogledano že zelo dolgo časa, opazila sem jo, še preden sem bila sama v veselem pričakovanju, saj mi je všeč, da prehaja iz enega stanja v drugega – iz zibelke za novorojenčka, preko posteljice za dojenčka in malčka do stajice in čisto na koncu, ko je otrok star okoli 5 let, mizice s stolčkoma. Vse to lahko dosežemo s pomočjo tridelne vzmetnice, ki je priložena posteljici. Tako posteljici kot sobici poseben čar doda še stojalo z baldahinom Babyhood KAYLULA Sova, ki otroka varuje pred tudi pred insekti.

Ker sva si z možem želela večje previjalne komode z globokimi predali in prostorno odlagalno površino, sem jo dala izdelati po naročilu, zdaj pa na njej na mojo deklico ob previjalni podlogi že čakajo najrazličnejše krpice, pleničke, igračke in kozmetika. Večino povijalnih in tetra plenicah imam od znamk Aden&Anais in LuLuJo, saj le-te krasijo prekrasni motivi, ki polepšajo tudi prostor, hkrati pa so pleničke noro mehke in prijetne na dotik. V notranjosti komode se seveda skrivajo razkužilo, fiziološka raztopina, hladilno mazilo in drugi pripomočki za nego otroka, pri negovalni kozmetiki pa sem dala priložnost naravni organski kozmetiki Sophie La Girafe z ECOCERT certifikatom. Kozmetiko, ki pomiri razdraženo in občutljivo dojenčkovo kožo, pohvalijo tudi številne mamice in jo redno vključujejo v svojo nego. Jaz že komaj čakam, da bom lahko svoji punčki ukradla kakšno kapljico negovalnega oljčka … Priznam!

Mali zakladi imajo res celo paleto izdelkov za otroško kopalnico, od negovalnih izdelkov do igračk, ki delajo družbo dojenčku pri kopanju. Jaz sem izbrala rački Hevea Kawan, narejeni iz 100% naravnega kavčuka. Res sta ljubki! Poleg njiju pa so tukaj še žirafici Little Giraffe in kravica Paulina, nežne in mehke igračke, h katerim se bo stiskala moja punčka. Ne vem, kako je s teboj, ampak jaz vem, da me moje prve plišaste igračke spremljajo še danes. To je ljubezen, ki ostane, plišaste igračke so tiste, ki slišijo in vsrkajo vse, tudi solze ob razočaranih ljubeznih več kot dvajset let po rojstvu.

Ostale detajle sobice sem nabrala na različnih koncih. Bela stolčka sta pravzaprav renovirana stola Darjanovih starih staršev, blazine, preprogo, vazico, pompome, košarice za kozmetiko in pleničke sem našla v Mömaxu, meni zelo ljubek okras sobice pa so tudi potiski zajčic Mrs. Mighetto in lučka v obliki oblačka A Little Lovely Company. Zdaj res že komaj čakam, da v sobici zadiši po dojenčku, da se iz nje zasliši otroški jok, da moja punčka sobici pač vdahne karakter s svojimi kretnjami, brcki in najljubšimi igračkami. To zmore le ona, jaz tega na fotografijah ne morem pričarati …

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like