Comfort zone

Oh, mamice, od kje nam vsa ta energija?

12/03/2019

O spanju nikoli nisem razmišljala o presežkih. Nujno zlo, pač! A z njim je tako kot z zdravjem. Dokler ga imaš, ga ne ceniš – dovolj. Ko ga nimaš, po njem hrepeniš, o njem strastno razmišljaš, se smiliš sam sebi zaradi njegovega pomanjkanja in si neverjetno želiš, da bi preprosto bil!

Potem je tukaj kava v postelji na ležerno nedeljsko jutro. Blažena tišina v stanovanju, čas ni moj gospodar, kaj bom potem ni vprašanje. V zraku je le vonj po omamno dišeči kavi, pomešan z vonjem in občutkom sveže oprane posteljnine, ki drsi po koži. Kako poredko sem si nekoč v resnici vzela čas za to preprosto in poceni razvajanje? Danes bi za ta luksuz storila vse …

Naziva “mami” ne zamenjam za nič na svetu. Tako kot je sedaj, je lepše kot kdajkoli. A dejstvo je, da s prihodom otroka brezskrbna nedeljska jutra in več urno srkanje kave ob prebiranju najljubše knjige nadomestijo zgodnji zajtrki, veliko tekanja in lovljenja ritma, po katerem majhen otrok najbolje funkcionira sleherni dan – pa naj si bo vikend ali delovnik. Noči v zadnjem letu in pol nisem prespala. Nočno dojenje v nekih nenavadnih položajih, zbujanje zaradi skrbi ali ker mi je preprosto nenavadno, da otrok spi boljše kot običajno, igranje, ker je otrok zamenjal noč za dan, pa tudi ogromno dela in obveznosti skozi dan, so le nekateri dejavniki, ki vplivajo na kvaliteto spanca in moje počutje.

Spanca resda v mojem življenju ni dovolj, a odločila sem se, da vsaj v te kratke ure spanja vnesem več kvalitete – v prijetno ohlajen in prezračen prostor, ki diha in je minimalistično opremljen v nežnih odtenkih sive in bele barve, sva z možem postavila večjo in visoko pozicionirano posteljo, vanjo pa položila zračno vzmetnico GOLD S70 iz trgovine JYSK. Moja prvotna izbira je bilo ležišče iz spominske pene GOLD F120, a čim se se ulegla na zgoraj omenjeno vzmetnico, sem se počutila, kot bi se ulegla na oblak. Spomnim se, da sem bila na dan izbiranja vzmetnice še posebej utrujena in bi lahko zaspala stoje, kaj šele v horizontali. Kamorkoli sem se ulegla, je bilo super, a ob vzmetnici GOLD S70 sem občutila največjo razliko. Udobje pripisujem 376 žepkastim vzmetem, razdeljenim na sedem con udobja, kar zagotavlja popolno ergonomsko prileganje telesu. Gre za luksuzno in nadvse zračno vzmetnico z dvema ravnema trdote – na eni strani je obložena s spominsko in poliuretansko peno, na drugi pa je dodana še zračna plast kokosovih vlaken, ki skrbi za trdnost in vzdržljivost vzmetnice. Čudovito!

Poznaš razliko med ležiščem iz spominske pene in vzmetnico? Ustrežljiva prodajalka v trgovini JYSK mi je razložila, da so ležišča iz spominske pene toplejša, izredno vzdržljiva in vsestransko uporabna, udobna in tudi žepu prijaznejša. Vzmetnice pa so zračnejše in primernejše za ljudi, ki so nagnjeni k potenju. Vsebujejo različne vzmeti. So nadvse udobna izbira, hkrati pa tudi nekoliko dražja.

26 cm visoka vzmetnica je oblečena v pralno prevleko, obdelano s sredstvi proti mikroorganizmom, a če me vprašate, kdaj še posebej dobro spim, je odgovor jasen: ko se po tuširanju namažem s svojim najljubšim negovalnim oljem, telo ovijem v tkanino sveže pižame in se zavijem v odejo, oblečeno v svežo bombažno posteljnino. Tudi pri slednji najraje izbiram nežne barve in vzorce, ki name delujejo zares pomirjajoče. Moja nova pridobitev je posteljnina MARIA s subtilnim skandinavskim vzorcem.

Kako se izbrana vzmetnica sedaj obnese doma? Po nekaj dneh lahko povem, da se na njej spi odlično. Vsakokrat, ko se uležem na njo, imam občutek, da ležim na vodni postelji in me vzmeti nežno masirajo. Tako zelo paše! Nekaj pa je tudi res: dokler bom še tri ali štiri ure zatem, ko se Mila že igra s sanjami, tipkala po računalniku, brkljala po kuhinji ali zlagala perilo iz sušilnega stroja, tudi nova pridobitev v spalnici ne bo kar čudežno delovala name. Oh, mamice, od kje nam vsa ta energija?

Nosim pižamo Cheek by Lisca <3

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like