Fashion My style

Odprl se je Primark!

20/06/2019

Pred dobrim tednom dni se je odprl Primark. Trgovina, ki so jo mnogi evforično obiskovali, ko so se mudili v tujini, nekateri so vanjo redno zahajali v nam najbližji Graz, se je sedaj odprla na 4000 kvadratnih površinah ljubljanjskega Cityparka in, po pričakovanjih, privabila množice. Imela sem to srečo, da sem v trgovino, skupaj s peščico vplivnežev in modnih novinark, zakorakala dan pred uradno otvoritvijo in si ponudbo ogledala v malce bolj umirjenem duhu, čeprav je že takrat v prostoru vladalo eno samo vznemirjenje.

Trgovina me je očarala s svojo veličino in nenazadnje ponudbo. Odprtja sem se neskončno veselila zaradi ponudbe otroških oblačilc in v resnici najprej zakorakala prav na tisti oddelek. Dobila sem kar precej reči, ki sem jih s teboj na kratko že delila v svojih Instastoryjih, sicer pa nekaj nama z Milo najlepših kosov zagotovo pokažem tudi v prihajajočih stajling objavah tukaj na blogu. Glede ponudbe za nas, malce starejše modne navdušenke, pa prav tako ne rabim izgubljati besed. Veliko je vsega in kmalu se bom morala ponovno, sedaj ko imam že malce orientacije, odpraviti tja in dopolniti svojo poletno garderobo. A če sem moram odločiti, kaj me je najbolj prevzelo, lahko odgovor podam nemudoma: dodatki, pižame in perilo. Primarka sem se veselila, ker iz preteklih izkušenj, ko sem ga obiskala v tujini, vem, da je to tisto zatočišče, kjer najdeš torbico za k tisti oblekici, ki jo bom nosila za prijateljičino poroko (in morda nikoli več in jo bom kasneje podarila naprej prijateljici, znanki ali sledilki na Instagramu). Tam bom skoraj zagotovo našla špangice s perlicami, ki so trenutno hit vseh hitov, ali pa zapestnice s školjkicami, ki krasijo vse slavne modne blogerke na Instagramu. To je mesto, kjer bom našla najbolj kjut pižamico za ženski pižama party in nenazadnje brezšivno perilo, ki je neopazno pod še tako oprijeto oblekico. Po žepu prijaznih cenah, se razume! Vem, saj vem, napeljujem na preveliko potrošnjo, ki je ob odprtju Primarka razdelila slovensko javnost. Verjemi mi, z brezglavim nakupovanjem se nikakor ne strinjam. Kot povsod v življenju je tudi tukaj potrebna zmernost. Brezglavo nakupovanje me ubija, gore oblačil so me začele dušiti. Vse to sem preživela in s tem sebi in svetu v svojih divjih časih naredila dovolj škode. Tudi če kos oblačila stane 8 eur, trdim, da je potrebno biti pri nakupovanju premišljen in ne kar trpati reči v nakupovalno košarico. To se mi ne zdi prav za nikogar na tem svetu. In čeprav nisem ena izmed tistih, ki slepo sledi vsem trendom in si jih navleče zgolj zato, ker so pač v danem trenutku “in”, me včasih kakšen kos, ki bo najbrž sezonske narave, premami. In takrat se rade volje odpravim v Primark in se tam malo pocrkljam ali zgolj s kosom ali dvema kakšnemu staremu kosu vdahnem malce svežine.

Tega načela sem se držala tudi na svojem pre-opening shoppingu in kupovala precej premišljeno. Vse, kar sem vzela, lahko kombiniram med seboj in še z mnogo oblačili, ki jih že imam doma. Nakupovalni plan je začrtala že Primarkova stilistka iz Anglije. Pred ekskluzivnim shoppingom je namreč zame pripravila stajling, v katerem me je najbolj videla in menila, da mi najbolj paše. Izbrala mi je rjavo midi krilo, belo T-majico s potiskom, usnjeno jakno, natikače z nižjo polno peto, rjavo leseno torbico in pas. V tej rock-boho kombinaciji (ne vem, kako bi jo sicer stilsko opredelila) sem se super počutila, med nakupovalno mrzlico pa sem se odločila za nakup še enega cvetličnega krila, zelene T-majice, bele bluzice in še nekaj dodatkov. Vsi omenjeni kosi se odlično kombinirajo med seboj in v prihajajočih objavah, tudi preko IGTV-ja, ti bom pokazala, kako lepo se oblačila dopolnjujejo med seboj in kako enostavno je z eno potezo stajling iz rockerskega preobraziti v romantičnega. Ostani z mano …

Foto: Tina Dobovšek

You Might Also Like