Fashion Koncept PR My style

Obožujem zašiljene in bleščeče balerinke Chiare Ferragni

08/04/2016

Včeraj so ljubljansko modno hišo Ikona varovale super junakinje in mimoidoče zapeljevale s svojimi očarljivi mežikajoči pogledi. Modna poznavalka in voditeljica Lorella Flego se je z zbranimi novinarkami, stilistkami, modnimi blogerkami in drugimi modnimi navdušenkami sprehodila po najnovejši kolekciji obutve in modnih dodatkov najvplivnejše modne blogerke v svetu Chiare Ferragni.

Modna hiša Ikona_Modno druženje s Chiaro Ferragni_Foto Robert Ribič 4

Medtem ko so lani kolekcijo navdihnile pošasti, so se le-tem tokrat zoperstavile super junakinje, navdih Chiarine domišljije. V modni hiši Ikona boste z motivi super junakinj našli lakaste salonarje s široko visoko peto, gležnjarje v temno modri barvi in balerinke z visokim zavezovanjem, sicer pa so močneje zastopani nosljivejši modeli kolekcije »Flirting«, kamor se uvršajo z bleščicami posute balerinke, slip-on in espadrilla modeli čevljev, okrašenih z mežikajočim Chiarinim očesom.

Modna hiša Ikona_Modno druženje s Chiaro Ferragni_Foto Robert Ribič 1Modna hiša Ikona_Modno druženje s Chiaro Ferragni_Foto Robert Ribič 10

Vpadljivim čevljem Chiare Ferragni so ob crkljanju s torticami in srkanju penine odobravajoče mežikale Tjaša Kokalj, Sabina Remar, Jana Koteska, Ajda Sitar, Danica Lovenjak, Nika Veger, Manca Vodopivec in številne druge modne urednice in novinarke, med katerimi je vladalo zanimanje tudi za ovitke za telefone, ikonično majico s Chiarinim logotipom in miniaturnim nahrbtnikom, ki ga Chiara uvršča med svoje najljubše kose iz kolekcije.

“Zgledujemo se lahko druga od druge, si postavljamo visoke cilje, dajemo vse od sebe in brezkompromisno delimo svoja čusta. Ženske, vse me smo super junakinje,” pravi Chiara Ferragni in priznam, da mi njena izjava kar malo laska. Pa vam, drage damice?

Chiara Ferragni – dekle, ki je ustvarila poklic “modni bloger”

Dekle iz Cremone je bila vzorna dijakinja na klasičnem liceju, a že leta 2013 jo je Vogue razglasil za najlepše oblečeno modno blogerko. Pred štirimi leti je 27-letna Chiara na spletu ustvarila blog theblondesalad.com s kar 3 milijoni obiskov mesečno. Brez obotavljanja lahko rečemo, da je na svet spravila “modnega blogerja”, ki danes velja za poklic. Uspehu drobnega dekleta manekenske postave je botrovalo 50 odstotkov sreče ter 50 odstotkov pameti in sposobnosti. Chiara, ki z nogami ostaja trdo na tleh, je ponosna na svoje korenine in poudarja, da se je prav v domačem kraju navdušila nad modo, ko je začela hoditi po nakupih, nakupovanje ji je prišlo v kri in cenejše kose je začela kombinirati z dražjimi. Čeprav veliko potuje, jo pogosto opazijo v domačem mestu, ko si s sestrama Francesco in Valentino v lokalu privošči vročo čokolado, se s kom fotografira, deli avtograme ali nakupuje. “Svetlolaska solatka” je zasenčila vse ameriške kolege, saj je v enem letu zaslužila 8 milijonov dolarjev in s tem postala pravi fenomen. Business of Fashion, ena najpomembnejših spletnih strani z modnega področja, jo je označila za “eno najvplivnejših ljudi v svetu mode”, prisotna je na vseh pomembnejših modnih in družabnih dogodkih, od festivala v Cannesu do težko pričakovanih filmskih premier. A če ste mislili, da je njen uspeh zakrivil le njen blog, ste se zmotili. Blog The Blonde Salad namreč predstavlja le 30 odstotkov Chiarinih prihodkov, ostalo doprinesejo sodelovanja z drugimi blagovnimi znamkami in modnimi oblikovalci, reklame, modna linija Chiara Ferragni Collection, ki jo je ustanovila pred letom dni, največji dobiček pa ji prinaša prav linija obutve, h kateri se lahko od sedaj zatečete tudi v ljubljansko modno hišo Ikona. Jaz sem se preprosto zaljubila v bleščeče koničaste balerinke, ki popestrijo še tako običajno kombinacijo boyfriend jeansa in bele bluzice. Všeč je tako parček v rožnati barvi, ker je zares v oči padajoč, kot tudi njega subtilnejša srebrna različica, ki je morda hvaležnejša za vsestransko kombiniranje.

V celoti sem nosim oblačila modne hiše Ikona:

Čevlji Chiara Ferragni

Hlače, bluza in pas Imperial

Eva Ahačevčič_Love, Eva_OOTD_Chiara Ferragni_Čevlji_Imperial_PortorožEva Ahačevčič_Love, Eva_OOTD_Chiara Ferragni_Čevlji_Imperial_PortoroseEva Ahačevčič_Love, Eva_OOTD_Chiara Ferragni_Čevlji_Imperial_Clothes_PortorožEva Ahačevčič_Love, Eva_OOTD_Chiara Ferragni_Čevlji_Imperial_Portorož_Easy breezyEva Ahačevčič_Love, Eva_OOTD_Chiara Ferragni_Shoes_Imperial_Clothes_PortoroseEva Ahačevčič_Love, Eva_OOTD_Chiara Ferragni_Čevlji_Imperial_Portorož_LookEva Ahačevčič_Love, Eva_OOTD_Chiara Ferragni_Čevlji_Imperial_Portorož_Detajli

Foto: Robert Ribič (fotografije z dogodka v Ikoni), Katarina Veselič

You Might Also Like