Beauty

O nepogrešljivi negovalni rutini na počitnicah – med sončenjem in po njem

13/08/2019

Čeprav so te fotografije nastale še v naši prelepi deželici, se zdaj že nekaj dni sončnim pod dalmatinskim soncem. Užitkom poletnih počitnic se nikakor ne odrekamo, a se hkrati poskušamo na soncu zares pametno obnašati. Na plaži se zadržujemo le v dopoldanskem času, popoldne tja skoraj ne hodimo več, saj je sonce predolgo visoko in močno, večerno kopanje pa nekako zmoti Milino večerno rutino do te mere, da je potem povsem zmedena. Tako so popoldnevi rezervirani za počitek, knjigice v ohlajenem stanovanju, sladoled med uličicami temperaturno znosnejše Dioklecijanove palače, kak izlet in kvaliteten družinski čas, po večernem tuširanju in večerji si radi privoščimo še kak sprehod po mestu, Mila neverjetno uživa v splitski atmosferi, pleše, čim sliši živo glasbo, in se čudi vsemu življenju, ki ga v domačem kraju nikakor ni vajena. No, da se vrnem k našim jutrom in dopoldnevom. Čim se zjutraj pocrkljamo skupaj v postelji, pogledamo kakšno knjigico, pojemo zajtrk in se umijemo, kožo zaščitimo z izdelki z zaščitnim faktorjem. Za tokratni dopust sem za naju z Darjanom v prtljago natrpala izdelke hrvaške znamke Olival. Moram priznati, da sem te izdelke uporabljala že pred leti. Opazila sem jih na policah hrvaške Bipe, ko sem iskala primerno zaščito za naju z Darjanom, Bipa pa se nahaja blizu našega apartmaja tukaj v Splitu. Že takrat so me na policah prepričali s sestavinami in čudovitim vonjem, kasneje pa so mi bili všeč tudi zaradi učinka kot takšnega, kar je nenazadnje bistveno. Darjan tako kot takrat tudi letos uporablja Olivalov Sun Milk mleko za sončenje, ki je primeren za vse tipe kože, tudi občutljivo. Kožo ščiti pred UVA in UVB žarki, hkrati pa kožo neguje z naravnimi dodatki kakavovega masla in olivnega olja, koži zagotavlja vlago in enakomerno porjavitev. Njemu je všeč, ker je to popoln izdelek za moške: nežen, naraven vonj, enostavna uporaba, super vpojnost in popolna zaščita. Glede na to, da se ves čas podi za Milo, s hrbtom, usmerjenim direktno v žgoče sonce, in ni niti malo videti kot kuhan rak, si ta izdelek štejem za svoj popoln izbor. Moj repertoar uporabe Olival izdelkov na tem dopustu je malce bolj širok, zato ti ga razkrivam po sklopih v nadaljevanju.

Olja z zaščitnim faktorjem in izdelki za hitrejše porjavitev

Neverjetno všeč mi je sijoča, že od daleč očitno mehka, koža. Seveda je za takšen učinek potrebna skrb za kožo in prava nega skozi vse leto, a prava nega na soncu, v kombinaciji z morsko vodo, lahko videz kože izboljša ali pa neverjetno šokira in prizadene. Pri meni v poletnih dneh tako najboljše funkcionirajo olja. Zdi se mi, da resnično naredijo čudež na koži. Sijaj, nega, mehkoba, zaščita kože. Vse štima. Kar me je običajno zmotilo pri oljnih izdelkih, je bilo, da se niso vpili, kot bi si želela, in so puščali mastne madeže in tisti zoprn lepljiv občutek. Tokrat pa sem tudi v tem pogledu zadovoljna z Olivalovimi Sun Oile olji za sončenje, saj se hitro vpijejo v kožo in so vodoodporni. Uporabljam olje z zaščitnim faktorjem 30 in že po nekaj dneh redne uporabe vidim, da koža dobiva lep ten, pridobiva tudi na mehkobi, kar pripisujem visokokvalitetnemu olivnemu olju in kakavovemu maslu.

Glede na to, da v letošnjem letu še nisem kaj veliko počitnikovala in se ne morem pohvaliti s čudovito mediteransko poltjo, kot podporo olju z zaščitnim faktorjem na plaži uporabljam še Olivalovo marmelado za hitrejšo porjavitev. Moji dnevi ob morju so šteti, jaz pa si želim, da me na njih še dolgo v jesen opominja in spominja vsaj lep ten. V preteklosti marmelad nisem prav veliko uporabljala, le enkrat sem se srečala z nekim izdelkom za hitrejšo porjavitev, a je za seboj puščal barvo in madeže na oblačilih, na koncu so moje noge krasile še lise. Tega zaenkrat pri Olivalovi marmeladi ne opazim, opazim pa, da ta marmelada z dodanim naravnim pigmentom korenčka, orehovega in olivnega olja ter kakavovega masla zagotavlja zares čudovito nego, vonj izdelka pa je BOŽANSKI. Resno! Prav njami!

Suha olja

Prej sem omenila tudi, kako pomembna je nega kože preko vsega leta. Pomembno je tudi, s čim kožo in lase negujemo po izpostavljanju soncu. Tukaj sem jaz odkrila čudež v minimalističnih stekleničah. Gre za Olivalova suha olja. Ker sem s prtljago omejena, je Olivalovo Čarobno suho olje tisto, ki si ga nanesem vsakodnevno po tuširanju na obraz in telo, pa tudi na konicah las se obnese odlično. Olje je pravzaprav mešanica lešnikovega, arganovega, jojobinega, rožnega in makadamijinega olja, kar pove vse: koža in lasje si boljše nege, sploh po izpostavljanju UV žarkom, skoraj ne morejo želeti, kar je očitno tudi po uporabi izdelka. Koža je tako mehka in nežna, da o njenem slastnem vonju ne izgubljam besed. Za večerne sprehode po splitskih ulicah si rada na predel dekolteja, na ramena, včasih pa tudi noge, nanesem še zlato različico čarobnega suhega olja, ki poleg vseh čudežnih sestavin vsebuje še bleščice, te pa nežno poudarijo zagorelost kože ter koži in lasem podarijo nekoliko glamurozen učinek.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like